NB I

Urbán nyilatkozata kiverte a biztosítékot Újpesten

A korábban az Újpest együttesében hosszú éveken át futballozó Urbán Flórián jelenleg a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője, a Ferencváros ellen elszenvedett 1-0-s vereséget követően viszont olyan nyilatkozatott tett, amellyel megsértette egykori munkaadóját.

Urbán Flórián kritikáját rossz időben fogalmazta meg rossz helyen

A Ferencváros Pölöskey Péter tizenegyesgóljával 1-0-ra legyőzte az angyalföldi alakulatot az Üllői úton, és habár a befújt büntető véleményesnek mondható, az eredmény szempontjából ez mit sem számít.

A találkozó után Urbán a Sport Tv-nek adott értékelésében két - Újpestről - kölcsönvett játékosát is élesen kritizálta.

"A legérdekesebb, hogy a büntetőkből hármat az újpesti különítmény, Takács és Rubus hozta össze...Nincs üldözési mániám, de a véletlenekben sem hiszek..." - ez az az ominózus mondat, amely kicsapta a biztosítékot a lila-fehérek vezetőinél.

A Vasas vezetőedzőjének első felindulásból tett megfogalmazása nem maradt következmény nélkül, hiszen az Újpest közleményben reagált egykori alkalmazottja szavaira.

"A VASAS Futball Club Kft. a téli felkészülési időszak során segítséget kért klubunktól, amely segítséget mi meg is adtunk azzal, hogy három játékosunkat kölcsönadtuk nekik a tavaszi szezonra. A Vasas vezetőedzőjének nem kötelezettsége, hogy a mérkőzéseiken játszassa Újpest FC játékosait, szerepeltetésük kizárólag az ő döntése, így amennyiben bármelyik játékos teljesítményével elégedetlen, abban az esetben megvan a lehetősége arra, hogy azt a játékost ne szerepeltesse csapatában, az viszont, hogy az érintett játékossal kapcsolatban ilyen tartalmú nyilatkozatot tegyen, álláspontunk szerint nemcsak sportszakemberhez nem méltó magatartás Urbán Flórián részéről, de felvetheti a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekményének a gyanúját is."
 
- olvasható az újpestfc.hu-n a lila-fehérek közleménye -

"Az Újpest FC kikéri magának, hogy a Vasas-Híd vezetőedzője az Újpest FC játékosaival kapcsolatban a nyilatkozatokban megjelent módon minden valóságalapot nélkülöző célzásokat tegyen." - áll a hétfőn nyilvánosságra hozott iratban, amelyben többek között nyilvános bocsánatkérést követeltek a piros-kékek trénerétől.

A kérésnek eleget téve kedden Urbán a Vasas honlapján elnézést kért korábbi csapatától. "Először is sajnálatomat szeretném kifejezni, hogy az általam mondottakat az újpesti klub vezetői magukra vették Még véletlenül sem akartam megbántani a lila-fehéreket, hiszen köztudott, hogy ezer szállal kötődök a Megyeri úthoz. Egyszerűen arra próbáltam célozni, hogy a kölcsönbe érkezett labdarúgóink nem kellő alázattal viseltetnek a Vasas iránt, és nem megfelelő koncentrációval játszanak a mérkőzéseken ....Elnézést kérek az újpesti klub vezetőitől és mindazoktól, akik a rossz szövegkörnyezetben megjelent mondataim félreértették. A véleményemet minden hátsó szándék nélkül fogalmaztam meg."

Az újpesti közlemény megjelenése előtti órákban Urbán kirakta a csapatból Takács Zoltánt, amiért a játékos az öltözőben minősíthetetlen stílusban beszélt vezetőedzőjével. „A szombati mérkőzés után adott nyilatkozatomnak és a ma történteknek semmi közük egymáshoz” - kommentálta az esetet Urbán a hétfői napon.

Urbán Flórián csapata a tavaszi idény folyamán négy büntetőt is összehozott, melyekből rendre betalált az ellenfél, a Honvéd illetve a Fradi ellen pedig a mérkőzés elvesztésébe kerültek a védők felelőtlen megmozdulásai.