Karrier

Pato az utolsó lehetősége előtt áll a Milannál

Bár lassan felépül legutóbbi sérüléséből, és elutazhatott Barcelonába a Milan keretével a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára, nem valószínű, hogy Alexandre Pato nagy szerepet kap a kedd esti mérkőzésen. A tavasz folyamán azonban még megkapja az utolsó esélyt, hogy bizonyítson, mielőtt eladnák a nyáron.

Pato sérülései miatt összesen kilencszer volt kezdő a Milan tétmeccsein és ezeken három gólt szerzett a szezonban. A legutóbbi izomproblémája után az Egyesült Államokban kezeltették egy szakemberrel, így próbálva megelőzni a további sérüléseket.

Alexandre Pato küzd a Paris Saint-Germain játékosaival az AC Milan felkészülési mérkőzésén 2012-ben.

De még akkor sem biztos a helye a piros-feketéknél, ha az idény hátralévő részét megússza egészségesen, gólokkal, jó teljesítménnyel kell bizonyítania, hogy számíthatnak rá. Ellenkező esetben valószínűleg eladják a nyári átigazolási szezonban. Ha ez megtörténik, a helyére mindenképp egy sztárt igazolnának, valószínűleg az argentin Carlos Tévezt, akit már januárban is szerettek volna megszerezni a Manchester Citytől, amikor a játékos önkéntes száműzetésben volt hazájában.

De szóba jöhet még az Arsenal csapatkapitánya, a holland Robin van Persie is, akinek a megszerzésére különösen megnőhet a milánóiak esélye, ha az angol klub nem tudja megfelelően megerősíteni a keretét.