Nemzetközi foci

Park Dzsi Szung szerint 10 év múlva akár ázsiai vb-győztes is lehet

  • MTI

Park Dzsi Szung, a Manchester United dél-koreai labdarúgója szerint tíz év múlva akár ázsiai győztest is avathatnak a világbajnokságon.

Az angol alakulat középpályása a China Dailynek nyilatkozva a lemaradást illetően elismerte, hogy van még mit ledolgoznia a kontinens csapatainak, de gyorsan fejlődnek.

"Egyelőre különbség van még az általunk képviselt színvonal és a legmagasabb nívó között, vagyis előre kell még lépnünk. Az ázsiai futball azonban az utóbbi években sokat fejlődött, és már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felvenni a küzdelmet világszínvonalú csapatokkal. Ha tehát az ázsiai együttesek továbbra is keményen készülnek, és folytatják a felzárkózást, egy nap valamelyikük vb-n is sikeres lehet. Nem most, hanem talán tíz év múlva egyikük megnyerheti a világbajnokságot" - fogalmazott a 31 éves játékos.

Az ázsiai válogatottak közül eddig éppen a dél-koreaiak érték el a legjobb eredményt, amikor a náluk, illetve Japánban rendezett vb-n, 2002-ben elődöntőbe jutottak. Annak a csapatnak tagja volt Park Dzsi Szung.

A 2014-es vb-t Brazília, a 2018-ast Oroszország, a 2022-est pedig Katar rendezi.