Aston Villa

Muamba szívmegállása miatt fedezték fel Petrov leukémiáját

Amint arról beszámoltunk, az Aston Villa csapatkapitányánál, a bolgár Sztilijan Petrovnál leukémiát diagnosztizáltak az orvosok, ezért a középpályás azonnali hatállyal felfüggesztette a karrierjét, hogy a gyógykezelésre koncentrálhasson. Csapattársa, a spanyol Carlos Cuéllar most megosztotta a nyilvánossággal, hogy Petrov a Boltonban szereplő Fabrice Muamba március 17-ei szívmegállásának köszönheti, hogy a betegségére fény derült.

Muamba a Tottenham elleni FA-kupa meccsen lett rosszul, és nagy küzdelem árán megmentették az életét, azóta pedig kórházban ápolják. Az ő esetének hatására több Premier League-ben szereplő klub játékosai kértek tüzetes orvosi vizsgálatot, és ennek köszönhetően derült ki, hogy Sztilijan Petrov, az Aston Villa csapatkapitánya leukémiában szenved.

"A múlt kedden, Muamba esete után orvosok látogattak meg minket, hogy megvizsgálják a szívünket és a keringésünket" - mondta Carlos Cuéllar, a Villa védője, Petrov csapattársa. "Két nappal később kaptuk meg az eredményeket, és akkor közölték Stannel (Petrov), hogy rákos tüneteket találtak nála. Kórházba küldték, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy jó a diagnózisuk."

Sztilijan Petrov és családja az Aston Villa mérkőzésén a nézőtéren azt követően, hogy a játékosnál leukémiát diagnosztizáltak 2012-ben.

A hátvéd elmondása szerint az orvosok nem akarták letaglózni Petrovot, ezért eleinte csak lehetőségként közölték vele a betegségét, és ő maga is csak a legközelebbi barátaival osztotta meg a szakértők félelmeit. Aztán a gyanú beigazolódott, és ez természetesen megdöbbentette a birminghami együttes játékosait.

"Nagyon is hatással volt ránk a rossz hír a kapitányunkról. Senki nem számított erre, meglepett és sokkolt minket. Még a Fabrice Muambával történteknek is a hatása alatt álltunk, képzelhetik milyen, amikor ezek után még az ember csapattársáról, közeli barátjáról is ilyen rossz hír derül ki. Mindenkire nyomasztó hatással volt, de Sztilijan mindent megtesz, hogy erőt adjon nekünk és helyreállítsa a hangulatot. Csak annyit kért, hogy nyerjünk meg minél több meccset és szerezzünk minél több pontot."

Erre szüksége is lenne a Villának, hiszen jelenleg a 15., és hét fordulóval a bajnokság vége előtt 5 pont a kieső helyen álló Blackburn előtt az előnye.

Ami Petrov egészségét illeti, Cuéllar nem félti csapattársát: "Az a legfontosabb számára, hogy a felesége és a gyerekei boldogok legyenek, értük akar gyorsan meggyógyulni. Nagyon erős fickó, és biztosan kijön majd a dologból."