Bajnokok Ligája

A Barcelona esélyt sem adott a Milannak

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Barcelona hazai pályán 3-1-es győzelmet aratott a Milan felett, így ugyanilyen arányú összesítésben bejutott az elődöntőbe. Josep Guardiola együttese végig uralta a találkozót, megérdemelten került a legjobb négy csapat közé, melynek legjobbja a két büntetőt értékesítő Lionel Messi volt.

Messi két góljával ismét oroszlánrészt vállalt a Barcelona sikerében

Habár az első találkozó után több vélemény is látott reális esélyt arra, hogy a párharcból akár a Milan is továbbjuthat, erről a képzetről a mérkőzés első tíz percében kiderült, hogy hamis. A Barcelona a kezdő sípszótól kezdve magához ragadta a kezdeményezést, és ha Lionel Messi valamivel koncentráltabb, akkor már a 7. percben előnybe is kerülhetett volna. Sokáig aggódnia így sem kellett a katalánokért szorítoknak, hiszen a 11. percben egy jogosan megítélt büntető után az argentin már nem hibázott (1-0).

Tudták a hazaiak, hogy mivel idegenben nem találtak be, az egy rúgott gól nem jelentett életbiztosítást, rohamoztak is a másodikért, de a Milan nem roppant össze a gyorsan bekapott találattól és kiválóan tartotta magát. Ugyan Fabregas és Messi is helyzetbe került, az olasz csapat az első félóra végén egyenlíteni tudott: az ex-barcás Ibrahimovic kiváló érzékkel ugratta ki Nocerinót, a középpályás pedig okos megoldást választva Valdés mellett a hálóba gurított (1-1). Kiesésre állt ekkor a címvédő, de akárcsak ellenfele korábban, a katalán gárda sem zavarodott meg, hogy aztán még az első játékrész vége előtt ismét megszerezze a vezetést: egy szöglet után az előrehúzódó Busquets mezét Nesta látványosan nem engedte el, a hazaiak hátvédje el is esett, a holland játékvezető pedig némi fáziskéséssel ugyan, de a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Messi állt, és ahogy az elsőnél, ezúttal sem hibázott, laposan a bal alsó sarokba helyezett (2-1).

A fordulás után bátran kezdett a Milan, Ibrahimovic és Robinho gyors egymásutánban került a földre a tizenhatoson belül, de a büntető elmaradt, helyzet pedig nem jött, így az 53. percben a Barcelona lerendezte a továbbjutás kérdését. Messi szokásos védelem előtti elfutása után ballal tüzelt, a védőkről lepattanó labda pontosan Iniesta elé került, aki néhány méterről belsővel Abbiati feje fölé lőtt (3-1).

Két gólt kellett volna innentől szereznie a Milannak a továbbjutáshoz, de a lombardiai alakulat talán maga sem hitte, hogy ez sikerülhet, így a hátralévő több, mint félóra meglehetősen unalmasra sikeredett. Guardiola az idő előrehaladtával lekapta Xavit és Fabregast is a pályáról, a fent lévő játékosai pedig nem szakították szét magukat. A másik oldalon Allegri ugyan becserélte Patót, de a sérült brazil néhány perc után cserét kért - hogy csupán a felesleges kockázattól féltek, vagy komolyabb a gond, azt ekkor még nem tudtuk meg. A végén még Mexes rugdosódása valamint Adriano helyzete jelentett némi történést, végül szép csendben leperegtek a hátralévő percek.

Összeségében kijelenthető, hogy a két mérkőzés alapján megérdemelten jutott tovább a címvédő, amely önmagához képest közepes játékot produkálva is simán elütötte a nemzetközi porondtól az olasz bajnokcsapatot. A gránátvörös-kékek már megmutatták, hogy képesek ennél lényegesen jobb játékra is, az elődöntőben - a Chelsea-Benfica párharc győztese ellen - talán már szükségük is lesz rá.

Bajnokok Ligája negyeddöntő, 2. mérkőzés
Barcelona - Milan 3-1 (2-1)
Barcelona, Nou Camp 98.700 néző, vezeti: Björn Kuipers (holland).
Barcelona: Valdés - Alves, Piqué (Adriano, 75.), Mascherano, Puyol - Xavi (Thiago, 63.), Busquets, Iniesta - Fabregas (Keita, 78.), Messi, Cuenca. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Milan: Abbiati - Abate, Mexes, Nesta, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Seedorf (Aquilani, 61.) - Boateng (Pato, 70., M. López, 83.) - Ibrahimovic, Robinho. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Gólszerző: Messi (11., 41. - mindkettőt 11-esből), Iniesta (53.), ill. Nocerino (32.)
Sárga lap: Mascherano (66.), Cuenca (86.), ill. Antonini (10.), Nesta (40.), Robinho (77.), Mexes (90+1.), Nocerino (90+4.)
Barcelona - Milan
Statisztika
57% Labdabirtoklás 43%
17 Kapura lövés 3
9 Kaput eltaláló lövések 2
8 Kaput nem találó lövések 1
21 Szabadrúgás 12
2 Szöglet 4
2 Les 4
8 Bedobás 29
1 Védés 6
5 Kirúgás 13
10 Szabálytalanság 17
2 Sárga lap 7

















Vége a mérkőzésnek!

92. perc:
Messi tekert jócskán fölé egy szabadrúgást.

Unalmasan telnek az utolsó percek.

87. perc: Mascherano passza után Adriano léphetett egyedül a kapu felé, de a hátvéd rossz megoldást választva a rövid sarok mellé lőtt.

86. perc: Messi szólózott egy 30 métert, de az utolsó pillanatban Mexes szerelte őt.

83. perc: Pato eddig bírta, a sérült brazil helyére az argentin Maxi Lopez állt be a Milanba.

A vége előtt néhány perccel már mindkét fél tisztában van azzal, melyik csapat is lesz a továbbjutó, így túlságosan már nem törik magukat a csapatok.

A hajrára Guardiola megerősítette a hátsó alakzatot, hogy csapatát véletlenül se érje meglepetés.

78. perc: Kihasználja harmadik cserelehetőségét is Guardiola, Fábregas helyett Seydou Keita lépett pályára.

76. perc: Piqué jelezte Guardiolának, hogy nem képes folytatni a játékot, így a hazaiaknál Adriano érkezik a védelembe.

70. perc: A mai napon keveset mutató Boateng helyén Alexandre Pato a milánóiaknál.

69. perc: Messi szelidített meg egy ívelést mellel, majd lazán Thiago elé tálalt, de a frissen beállt középpályás 14 méterről a hosszú sarok mellé gurított.

66. perc: Javier Mascherano kap sárgalapos figyelmeztetést Robinho szabálytalan szereléséért.

63. perc: Xavi számára véget ért a mérkőzés, Thiago Alcantara érkezett a katalánokhoz.

61. perc: Piqué felszabadító kísérletét Robinho kézzel megakadályozta, utána hiába került ziccerbe, a bíró megállította az akciót. Más kérdés, hogy a brazil lövését Valdés lábbal kivédte.

60. perc: Allegri Seedorf helyére Alberto Aquilanit küldi a pályára.

53. perc: GÓÓÓL!! Habár a Milan ígéretes játékot produkált az elmúlt percekben, Messi  17 méterről leadott lövése után a labda a védőkről pontosan Iniesta elé pattant, aki néhány méterről belsővel Abbiati feje fölé lőtt. 3-1


 

49. perc: A Fabregas felrúgásáért megítélt szabadrúgást Xavi csavarta kapura 20 méterről, a játékmester centikkel ugyan, de célt tévesztett.

46. perc: Mindjárt egy kétes sziutáció a Barcelona tizenhatosán belül, Ibrahimovic esett össze Dani Alves szerelése után, a bíró sípja azonban néma maradt.

Elkezdődött a második felvonás!

A Barcelona a szünetben 2-1-re vezet, amivel továbbjutásra áll. A katalánok számos helyzetet kidolgoztak, mezőnyfölényben játszanak, de gólt csak büntetőből sikerült szerezniük. A Milan egyelőre nem tud komoly ellenállást kifejteni, de Nocerino gólja is mutatja, hogy elég egy villanás számukra a gólszerzésre. Az odavágóval ellentétben izgalmas és eseménydús a találkozó, várhatóan a folytatásban sem lesz ez másképp.

Barcelona - Milan
1. félidő
60% Labdabirtoklás 40%
10 Kapura lövés 1
7 Kaput eltaláló lövések 1
3 Kaput nem találó lövések 0
6 Szabadrúgás 5
2 Szöglet 1
1 Les 1
4 Bedobás 12
0 Védés 5
2 Kirúgás 7
4 Szabálytalanság 5
0 Sárga lap 3


















Vége az első félidőnek!

41. perc: GÓL! Messi ezúttal a másik sarkot választja, Abbiati rossz irányba vetődik. 2-1


 

40. perc: Egy jobb oldalról beívelt szöglet után Piqué került a földre Nesta mezrángatása miatt, a holland játékvezető némi habozás után a tizenegyespontra mutatott. Nesta sárga lapot kap, az olasz játékosok nem értik az ítéletet.

38. perc: Fabregas lőtt kapura a tizenhatos környékéről, de erőtlen próbálkozását Abbiati könnyedén gyűjtötte be.

36. perc: Fabregas játszott össze Xavival,majd a katalánok hatosa 18 méterről tesztelte Abbiati, de a tar portás vetődtve menteni tudott.

33. perc: GÓÓL!! Egyenlített a Milan. Zlatan Ibrahimovic kiváló ütemű indítása után Nocerino fordult a kapu felé, majd okos megoldást választva Victor Valdés mellett a kapuba lőtt 12 méterről! 1-1



Valamivel túl vagyunk az első játékrész felén, a Barcelona 56 százaléban birtokolja a labdát, a Milan pedig még nem lőtt kapura. Eddig egyoldalú a mérkőzés...

25. perc: Messi lőtt mintegy 15 méterről kapura, de próbálkozásában kevés erő volt, így Abbiati könnyedén védett.

22. perc: Fabregas kapott labdát a kaputól hét méterre, de a spanyol csele nem jött be, így tisztáztak az olasz védők.

A Barcelona 52 mérkőzés óta veretlen hazai pályán, de egy döntetlen most a kiesésüket jelentené.

18. perc: Xavi ívelt be "puhán" egy szögletet a hosszú oldalra, Puyol hiába igyekezett, végül nem érte el a labdát.

12. perc: GÓÓL!! Messi higgadtan értékesíti a tizenegyest, előnyben a Barcelona. 1-0

10. perc: Tizenegyes! Messi futotta le könnyedén Mexest és jutott el a Milan ötöséig, de ahelyett hogy kapura lőtt volna Xavihoz passzolt - már úgy nézett ki, hogy elpepecseli a helyzetet a Barca, de Antonini felrúgta Messit, amiért a játékvezető büntetőt ítélt.

7. perc: Itt az első ziccer: Dani Alves beadása után Fábregas emelt remekül Messi elé, az argentin azonban miután mellel megszelidítette a labdát jobbal a hosszú sarok mellé lőtt.

5. perc: Busquets felszabadítása után Messi került helyzetbe, de 14 méterről leadott lapos lövését Abbiati magabiztosan fogja.

3. perc: Azonnal magához ragadja a kezdeményezést a Barcelona, Iniesta a Messivel való kényszerítőzés után azonban még csúnyán eltöri a labdát.

1. perc: A Barcelona kezdte a találkozót, a mérkőzést Björn Kuipers vezeti.  

20:40 - A két csapat idén már három ízben találkozott egymással: két döntetlen mellett egy katalán-siker a mérleg.

20:38 - Josep Guardiola kihagyta a kezdőből Alexis Sánchezt és a helyén Isaac Cuenca rohamozhatja a Milan kapuját, a hosszú sérüléséből felépülő Pato csak a kispadon kezd a Milanban.

20:30 - Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdetét veszi a Barcelona - Milan Bajnokok Ligája negyeddöntő. A Bayern München - Olimpique Marseille találkozó eredményének alakulását livescore aloldalunk segítségével figyelemmel kísérheted!

Bajnokok Ligája negyeddöntő, 2. mérkőzés
Barcelona - Milan 3-1
Barcelona (4-3-3): Valdes; Dani Alves, Pique, Mascherano, Puyol; Xavi, Busquets, Iniesta; Fabregas, Messi, Cuenca. Vezetőedző:Josep Guardiola
Cserék: Pinto, Sanchez, Adriano, Thiago, Keita, Pedro, Tello.
AC Milan (4-3-1-2): Abbiati; Abate, Mexes, Nesta, Antonini; Nocerino, Ambrosini, Seedorf; Boateng; Ibrahimovic, Robinho.Vezetőedző: Massimo Allegri
Cserék: Amelia, Yepes, Bonera, Aquilani, Emanuelson, Maxi Lopez, Pato.
Gól: Messi (12. 41. mindkettő 11-esből) Iniesta (53.) ill. Nocerino (33.)