Serie A

Újra nyílt a harc a scudettóért - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Az olasz sportnapilapok egyaránt meghajoltak a Juventus vasárnap esti, Napoli ellen mutatott teljesítménye előtt.

Antonio Conte legjobb Juventusát láthattuk vasárnap este a Napoli elleni rangadón, legalábbis a La Gazzetta dello Sport véleménye szerint. A rózsaszín újság a kiválónak számító 8-as osztályzattal jutalmazta a Napolinak 3 gólt rúgó torinói együttest, amely sikerének köszönhetően már csak 2 pontra van a listavezető Milantól.

A címvédő még szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Catania vendégeként, egy olyan mérkőzésen ahol Robinho - sokak szerint - szabályos gólját "elfelejtették" megadni.

Részlet a Tuttosport című torinói napilap 2012. április 2-án megjelent számának címlapjáról.

A Tuttosport természetesen kiemelten foglalkozott a szituációval, és hétfő délután egy olyan videót hozott nyilvánosságra internetes oldalán, amely megmutatta, hogy a labda teljes terjedelmével nem haladt át a gólvonalon.

A Milan edzője és vezetői természetesen tiltakoztak a klubot sújtó ítéletek ellen, Adriano Galliani például kijelentette: "A szezonban legalább 5 vagy 6 pont elveszítést köszönhetjük a bírói hibáknak."

A hétfőn megjelenő Gazzetta inkább a fantasztikusan játszó Juventusszal foglalkozott az első oldalán. "Vidal a Juve szíve" - írta hatalmas betűkkel címlapján az újság, amely a chilei játékost választotta a mezőny legjobbjának 8-as osztályzattal. A Juventus edzője, Antonio Conte hasonló értékelésben részesült, de Pirlo, a harmadik gól szerzője, Quagliarella, és a védelemben remeklő Barzagli-Bonucci-Chiellini hármas is nagyon jó osztályzatot kapott.

"Határtalan Juve" - írta első oldalán a Tuttosport. A torinói lap természetesen ezúttal is megszólaltatta Antonio Contét, aki annyit mondott, hogy ezt a scudettót már csak a Milan veszítheti el. Vidal pedig kijelentette, ezzel a sikerrel világos üzenetet küldtek a címvédőnek, miszerint a Juventus soha nem adja fel, és a végsőkig fog küzdeni a bajnoki címért.

"Grande Juve!" vagyis "Nagy Juventus!" - ezt a címet választotta hétfői címlapjára a Corriere dello Sport. A római újság Contét idézte, aki a meccs utáni értékelésében többször kiemelte, hogy játékosai fantasztikusan teljesítettek.

A Napoli elnöke De Laurentiis már rövidebben és tömörebben nyilatkozott: "Non molliamo" azaz "Nem adjuk fel". A kijelentés nyilván a harmadik hely megszerzésének szólt, hiszen idén már csak a 3 dobogós indulhat a Bajnokok Ligájában, a Serie A negyedik helye "mindössze" Európa-ligát ér.

A Corriere dello Sport persze a másik 2 olasz sportnapilaphoz hasonlóan kitért Andrea Stramaccioni remek bemutatkozására is, hiszen az Inter a fiatal edző első meccsén 5-4-re verte a Genoát. Massimo Moratti a parádés kezdés után a hírek szerint rögtön megjegyezte, szeretné megtartani Stramaccionit.

Végül említsük meg a hétvége egyik legszomorúbb hírét is. Hatvanöt évesen floridai otthonában elhunyt Giorgio Chinaglia, a Lazio egykori kiváló játékosa. Chinaglia 7 éven keresztül erősítette a római klubot, amellyel 1974-ben bajnoki címet nyert.