Anglia

Rasszista üzenettel "állt bosszút" a Reinát kiállíttató ellenfélen egy 'Pool-drukker

Nyomozást indított a rendőrség egy Twitter-üzenet miatt, amiben egy Liverpool-szurkoló a Vörösök Newcastle elleni mérkőzése után tett rasszista megjegyzéseket James Perch-re, a Szarkák védőjére, akinek a lefejelése miatt kiállították Pepe Reinát a vasárnapi meccsen.

Perch a meccs hajrájában rúgott bele a Liverpool kapusába, amit a spanyol nem vett jó néven, és egy fejelő mozdulattal viszonzott. A Newcastle játékosa ez után súlyos sérülést szimulált, majd sárga lapot kapott a játékvezetőtől, míg Reinát kiállította Martin Atkinson.

James Perch és Jose Manuel Reina veszekszenek a Newcastle-Liverpool mérkőzésen a Premier League-ben 2012-ben.

A kiállítás jogossága nem volt kérdéses, ugyanakkor lehetséges, hogy Perch is súlyosabb büntetést érdemelt volna. Valószínűleg ez és a Newcastle 2-0-s győzelme dühítette fel a Liverpool 17 éves szurkolóját, aki rasszista megjegyzést tett az ellenfél játékosára a Twitteren.

"Úgy belevágnék perch n****r fejébe! - írta a fiatal drukker, aki egyúttal női nemi szervhez is hasonlította a védőt.

Az üzenet kapcsán bejelentést tettek a rendőrségen, így a Durham megyei rendőrök kivizsgálják az ügyet, és várhatóan szabálysértési eljárás alá vonják az áruházi alkalmazottként dolgozó szurkolót.

Reina kiállítása