Premier League

Nehezen, de tovább növelte előnyét az élen a Manchester United

A hajráig kellett küzdenie a gólért a Manchester Unitednek a Blackburn Rovers ellen a Premier League 31. fordulójának zárómeccsén, de Valencia és Young villanásai révén megszerezték a három pontot Alex Ferguson tanítványai.

A Manchester United első helyezetthez méltón irányítani tudott a kiesőjelöltek közé tartozó Blackburn otthonában a meccs elején, és Rooney, valamint Hernández villantak is egy-egy veszélyes helyzettel. Utóbbié volt a veszélyesebb, Robinson kapus két érintés után csak nagy kínok közt szedte össze a labdát a gólvonal felett.

Bő negyedóra után mutatott először valamint a hazai csapat, Hoilett egy kontra végén lőtt távolról, De Geának kellett védenie. Később Evans egy gyenge lövéssel, Jones pedig egy pontatlan fejessel veszélyeztetett, de a félidő hajrája a Blackburnről és a Vörös Ördögök spanyol kapusának védéseiről szólt.

Előbb Olsson kemény lövését, majd a szöglet után Hanley fejesét kellett szögletre ütnie a fiatal hálóőrnek.

Ashley Young lő gólt a Blackburn Rovers-Manchester United mérkőzésen a Premier League-ben 2012-ben.

A szünet után is voltak lehetőségei a Roversnek, sőt, volt olyan időszak, amikor Yakubu lövései révén ők tűntek veszélyesebbnek. A csatár azonban a kaput nem találta el, míg a másik oldalon Rooney és Rafael kísérletei után is volt dolga Robinsonnak.

Úgy tűnt, hogy a hazaiaknak akár a pontszerzés is összejöhet, de a 81. percben megtörtek, amikor Valencia a jobb szélről, éles szögből vállalkozott, és be is tudta lőni a labdát a hosszúba. (0-1)

Néhány perccel később az ecuadori játékos Ashley Youngnak is adott egy gólpasszt, a túloldali szélső középen forgolódott, majd a bal alsóba lőtt. (0-2)

A véghajrában Pedersennek még volt esélye a szépítésre, de nem talált be, így a Manchester United győzött, a Manchester City hétvégi döntetlenje után már öt pont az előnye a tabella élén, míg a Blackburn maradt a 17., még épp bennmaradást érő helyen, azonos pontszámmal a mögötte álló QPR-ral és a Wigannel.

Premier League
31. forduló
Blackburn Rovers-Manchester United 0-2 (0-0)
gólszerzők: Valencia (81.), Young (86.)