Bundabotrány

Keneseiék 20, Aczél akár 10 évet is kaphat - sajtóhír

Címkék:

Aczél Zoltán gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult tagjaként (szakvezetőként) akár tíz esztendőt is kaphat.

Aczél Zoltán több évet is kaphat

A fogadási csalások kapcsán először emeltek vádat idehaza, B. Tamást, a barcsiak egykori játékosát akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik! B. Tamás ősszel kereste meg a pécsi Törtei Tamást, hogy 1500 euróért (443 ezer forintért) klubja veszítse el az októberi, Siófok elleni Ligakupa-meccset. A bunda meghiúsult, de kitudódott, az ügyet a Baranyai megyei Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal továbbadta a megyei főügyészségnek.

"Kötelességszegésre irányuló vesztegetés bűntette miatt emeltünk vádat - mondta dr. Petréteiné dr. Malomsoki Csilla, a megyei főügyészség szóvivője a Blikknek. - Az a vádbeszédből derül ki, az ügyész milyen büntetést indítványoz."

A bundabotrány további szereplői rosszabbul is járhatnak. Az előzetes letartóztatásban lévő két bandafőnök, Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás bűnszervezet tagjaként, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás miatt akár 20 éves szabadságvesztéssel sújtható.

Azoknál, akik „csak" gazdasági vesztegetést követtek el, három év a büntetés felső tétele, de az úgynevezett minősített esetek további rács mögötti éveket jelenthetnek. Ebből a szempontból Aczél Zoltán, a REAC és a Siófok egykori edzője van a legrosszabb helyzetben, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult tagjaként (szakvezetőként) akár tíz esztendőt is kaphat.