La Liga

A városi derbin is csak kicsit javított rossz sorozatán a Valencia

Vezetett a Levante ellen, de nem tudott győzni a Primera División 31. fordulójában, így sorozatban négy meccs óta nyeretlen a Valencia. Három vereség után viszont legalább egy döntetlent elért Unai Emery együttese a városi riválissal szemben.

A Levante átadta a területet a Valenciának a meccs elején, de így sem voltak veszélyesek a hazaiak, inkább a vendégkontrákra kellett odafigyelni. Koné megdolgoztatta Guaitát, Barkerónak ez nem sikerült, de a másik oldalon sem sorakoztak a helyzetek.

Aztán a Denevérek mégis meg tudták szerezni a vezetést, Feghouli kapott labdát a bal oldalon, középre passzolt a rosszul helyezkedő védők és a kapus között, Jonas pedig begyalogolt a kapuba. (1-0)

A Levante és a Valencia játékosa a két csapat mérkőzésén a Primera Divisónban 2012-ben.

Ez a 35. perc eseménye volt, mégsem történt más emlékezetes az első játékrészben. Sok volt a futás, nagy a harc, de kevés a helyzet.

A szünet után is a következő gól volt az első említésre méltó dolog, egy balról beadott labdát Valdo fejelt le szépen, Koné pedig kapásból, laposan lőtt a hálóba. (1-1)

Erre szinte azonnal jött a válasz a hazaiaktól, de Pablo Hernández csak a kapufát találta el, Aduríz lövését pedig védte Munua. Az idő előrehaladtával egyre mélyebbről próbálta szervezni a játékot a Valencia, így kicsalogatva a Levantét, de a vendégek védelmén így sem nagyon keletkezett rés.

Sőt, a hajrá kezdetén megint Koné hagyott ki nagy helyzetet, igaz, a másik oldalon meg Munuának akadt többször is dolga az utolsó percekben. Újabb gól azonban nem született, döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Primera División
31. forduló
Valencia-Levante 1-1 (1-0)
gólszerzők: Jonas (35.), illetve Koné (54.)