Bundesliga

A Hannover Európáért, a Mönchengladbach a dobogóért küzd

A Hannover a Mönchengladbach együttesét fogadja, a Schalke pedig Hoffenheimbe látogat a Bundesliga 28. fordulójában.

Hannover-Borussia Mönchengladbach 15:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: X

A Hannover hét közben 2-1-es vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában az Európa Liga negyeddöntőjében. Mirko Slomka csapatának így reális esélye van arra, hogy akár tovább is jusson jövő héten. Emiatt azonban egészen biztosan nem fog tartalékolni Mirko Slomka, mivel a bajnokságban is fontos meccs állnak előttük. A Hannover jelenleg 8. helyen áll a bajnokságban, így hiába a jó szereplés az európai porondon, jövőre korántsem biztosított a helye a nemzetközi színtéren. Ehhez mindenképpen pontokat kell szereznie, többek között a jövőre minden bizonnyal Bajnokok Ligája selejtezőben induló Borussia Mönchengladbach ellen, amely mindössze 2 pontra van a dobogós Schalkétól.

Hoffenheim-Schalke 04 17:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: 2

Attól a Schalkétól, amely szintén az Európa Ligában szerepelt csütörtökön és súlyos vereséget szenvedett az Athletic Bilbao otthonában. Ennek ellenére Raúlék számítanak a vasárnapi zárómérkőzés fő esélyesének, ahogy azt a hazaiak vezetőedzője, Markus Babbel is tudja.

"Tudom, hogy egy agresszív, minőségi csapat érkezik hozzánk. A vereségegük az Európa Ligában azonban azt mutatta, hogy meg lehet őket fogni. Ellenfelünk teljesen kiszámíthatatlan, Huntelaarnak és Raúlnak kevés helyzet is elég ahhoz, hogy gólt szerezzen. A Bilbao mégis megmutatta, mi lehet az ellenszerük - tette hozzá a szakember.