NB I

A Debrecen földbe döngölte az Újpestet

A listavezető és a mezőnyben egyedüliként veretlen Debrecen kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

Bár az Újpest nagyon fogadkozott, és Kondás Elemér is óvatosságra intett az újpesti vendégjáték előtt (kilenc éve nem nyert a DVSC a Megyeri úton), de a Loki az első perctől kezébe vette az irányítást, a hazaiak aktív asszisztálása közepette. A 8. percben Bódi Ádám beadására érkezett Stevo Nikolic teljesen szabadon, de a kapu fölé fejelt. Egy perccel később komikus góllal került előnybe a Loki: Balajcza Szabolcs egy vendégjátékoshoz rúgta ki a labdát, Adamo Coulibaly indult meg az indítással a kapu felé, a csatár kicselezte a portást, lövése Liptákról kipattant, Szakály Péternek pedig egy méterről kellett csupán a hálóba segítenie a labdát (0-1). Balajcza és Lipták is vastagon benne volt a gólban.

A 18. percben Remili nagy lehetőséget szalasztott el, Kabát Péter szabadrúgását mellé csúsztatta. Selim Bouadla bombáját Balajcza bravúrral tolta szögletre, de a 22. percben Nikolic átszáguldott a védelmen a bal szélen, középre adott, Bódi Ádám pedig 8 méterről a hálóba passzolt (0-2).

A 25. percben ismét elszórakozott az Újpest egy helyzetet, Kabát Péter balról ívelte előre a szabadrúgást, de elszállt a labda a fejek felett.

A Debrecen játszi könnyedséggel uralta a mérkőzést, a 40. percben Bódi ismét bolondot csinált két védőből, jobbról középre gurított Coulibalyhoz, aki teljesen üresen helyezett 11 méterről a hálóba, a védők létszámfölényben méterekre voltak tőle.... (0-3). A szünet előtt még Kabát lövését tolta szögletre Novakovics, megérdemelt háromgólos vendégelőnnyel zárult az első félidő.

A debreceni játékosok (j) örülnek a csapat harmadik góljának az OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC - DVSC-TEVA labdarúgó-mérkőzésen, a Szusza Ferenc Stadionban.

Zoran Szpisljak cserével próbálta stabilizálni a hátsó sort, Bojan Mihajlovics helyére Fodor Marcell állt be. A hazaiak játéka néhány percig a javulás jeleit mutatta, Kabát az oldalhálót találta el, de a 60. percben Coulibaly balról megindulva becsapta Kiss Zoltánt, a többi védő megint sehol sem volt, a csatár pedig éles szögből a bal alsóba lőtt (0-4).

Az újpesti tábor a negyedik gól után először Wéber György nevét kezdte el skandálni, majd a "k...gyenge" rigmussal fejezte ki véleményét. Innentől kezdve csak az volt a kérdés, mennyi lesz a különbség, a 74. percben Coulibaly után Bódi is duplázott, Szakály Péter beadása után Simac továbbított Bódihoz, aki ballal a kapu közepébe lőtt (0-5).

A 81. percben Illés rúgta fel Simon Krisztiánt, Kabát Péter bevágta a tizenegyest, a becsületgól legalább összejött az Újpestnek (1-5).

Kondás Elemér együttese teljesen megérdemelten győzött, és visszaállította a négy pontos különbséget a tabella élén a Győrrel szemben. Újpesten nagyon nagy a baj, valamennyi csapatrész, de különösen a védelem elégtelenre vizsgázott, Balajcza Szabolcs jóslata immár teljesen egyértelműen bejött, a csapat a kiesés elkerüléséért harcol.

A DVSC immár 22 mérkőzés óta veretlen az NB I-ben, a duplázó Adamo Coulibaly immár egyedül vezeti a góllövőlistát. A két csapat tíz nap múlva ismét megküzd egymással a Magyar Kupa elődöntőjében, melynek első, debreceni felvonásán a hazaiak 2-1-re nyertek.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Újpest FC - DVSC-TEVA 1-5 (0-3)
Szusza Ferenc Stadion, 4312 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Kabát (82., 11-esből), illetve Szakály (9.), Bódi (22.,74.), Coulibaly (40., 60.)
sárga lap: Litauszki (26.), Lipták (55.), illetve Nagy Z. (24.), Nikolic (42.), Varga J. (58.), Rezes (78.), Illés (81.)
 
Újpest FC: Balajcza - Litauszki, Lipták, Mihajlovic (Fodor, a szünetben), Kiss Z. - Simon K., Vasiljevic, Kabát, Eninful (Lázár, 66.), Remili (Kovács D., 57.) - Rajczi
 
DVSC-TEVA: Novakovics - Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut (Illés, 62.) - Nikolic, Varga J., Szakály, Bódi, Bouadla (Rezes (76.) - Coulibaly (Farkas II. B., 79.)