FIFA

Óriási lépést tettünk előre - Joseph Blatter

A május 24-25-én sorra kerülő budapesti kongresszuson fogadják majd el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) módosító javaslatait, melyek szerint átszervezik a FIFA etikai bizottságát, s a jövőben legalább egy női tagja is lesz a szervezet végrehajtó bizottságának.

A FIFA-vezetők pénteken, Zürichben megtartott ülésükön egyetértettek abban, hogy az elmúlt időszakban többször is kritizált etikai bizottságnak a jövőben más felépítésűnek kell lennie. Az előzetes javaslat szerint a szervezet két kamarából fog állni, egyiknek a vádemelés, másiknak a bíráskodás lesz a feladata. A FIFA 24 tagú végrehajtó bizottsága emellett azt is tervbe vette, hogy az elkövetkező időben legalább egy nőnek is helyet kell kapnia a testületben.

"A mai egy történelmi jelentőségű nap a FIFA-reformok ügyében" - kommentálta a zürichi ülésen történteket Joseph Blatter FIFA-elnök. "Óriási lépést tettünk előre. Az etikai bizottság egyik kamarája nyomozni és vizsgálódni fog, a másik pedig bíróként fog tevékenykedni. Örömmel tölt el, hogy a végrehajtó bizottság támogatott engem a reformötletekkel kapcsolatban."