Snooker

Maguire drámai csatában győzte le O’Sullivant - videó

  • Tóth Tamás

Stephen Maguire egy hihetetlenül szerencsés lökéssel ejtette ki Ronnie O’Sullivant a China Open negyeddöntőjében.

Stephen Maguire nagy csatában nyert

Stephen Maguire a Pekingben zajló China Open negyeddöntőjében Ronnie O’Sullivannel csapott össze a továbbjutásért.

A skót snookeres jól kezdte a találkozót, ugyanis egy 76-os és 57-es breakkel meg tudta nyerni az első két játszmát. A nagy közönségkedvencnek számító Sullivan ezután egyenlíteni tudott, de az ötödik frame-ben ismét Maguire jutott előnyhöz. A „Rakéta” a 3-2-es és a 4-3-as állásnál is le tudta dolgozni a hátrányát, amikor is sor került a mindent eldöntő, kilencedik játszmára.
Sullivan safety lökése után Maguire a középső lyukba próbálta meg letenni a döntő fekete golyót, ám néhány centivel eltévesztette a célt. A golyó ekkor az ellenkező irányba kezdett haladni, és szépen lassan begurult a szemközti lyukba (5-4). Sullivan ezzel kiesett, míg a Maguire az elődöntőben azzal a Stephen Lee-vel fog találkozni, aki a mai negyeddöntőben 5-3-ra felülmúlta Judd Trumpot.

Maguire a győzelemről: "Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. Úgy érzem, hogy könnyebben is lehozhattam volna a meccset, de Ronnie ellen mindig nehéz játszani. Ez különösen azért is igaz, mert mindenki tisztában van vele, hogy egy apró hiba után képes az egész asztalt letakarítani. Szerencsés voltam az utolsó frame-ben, hiszen Ronnie is hibázott, és a végén Fortuna nekem kedvezett” - nyilatkozta a skót versenyző.

A másik ágon Ding Junhui könnyedén, 5-2-es arányban múlta felül Ali Cartert, míg Peter Ebdon tovább folytatta nagy menetelését, ugyanis 5-3-ra legyőzte Neil Robertsont.

A China Open elődöntőinek párosításai:
8:30
Stephen Maguire – Stephen Lee
13:30
Ding Junhui – Peter Ebdon
A mérkőzéseket az Eurosport élőben fogja közvetíteni.