London 2012

Egy-egymillió Csernoviczkinak, Kovácsnak és Pálosnak

  • MTI

Tizenkét héttel a londoni nyári olimpia és 17-tel a paralimpiai játékok kezdete előtt a cselgáncsozó Csernoviczki Éva, az öttusázó Kovács Sarolta és a paraasztaliteniszező Pálos Péter felkészülését támogatja fejenként egymillió forinttal a K&H Csoport.

A három - szakmai zsűri döntése alapján - kiválasztott, és már biztos londoni indulónak számító élsportoló pénteken ünnepség keretében vehette át az anyagi segítség tényét igazoló díjat. A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram életében ez volt a 10. ilyen összejövetel, amelyen a friss nyertesek mellett többen rész vettek a korábbi díjazottak közül is.

A tavaly junior sikerei mellett egyéniben felnőtt vb-ezüstérmes Kovács Sarolta a "reménység", a háromszoros Eb-második, vb-bronzérmes Csernoviczki Éva a "felnőtt" kategóriában, a paralimpikonok közül pedig a vb- és Eb-címekkel büszkélkedő Pálos Péter érdemelte ki az egymilliót, s velük harmincegyre emelkedett az elmúlt hat évben ily módon egyénileg szponzoráltak köre.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára méltatta a több mint egy évtizedre visszanyúló együttműködést, hangoztatva, hogy "a nyugodt olimpiai és paralimpiai felkészülés biztosításához, a stabil háttér megteremtéséhez a K&H is alaposan hozzájárult az elmúlt évek folyamán".

Az egyik korábbi díjazott, a szintén londoni szereplő világ- és Európa-bajnok sportlövő, Sidi Péter a társak nevében is fogalmazott, amikor kijelentette, reményei szerint "a támogatás visszaköszön majd a magyar sportolók eredményességében a nyári olimpián".