Úszó ob

Beletettem mindent ebbe a kétszázba - Bernek Péter

A világranglistán számára harmadik helyet jelentő produkcióval rukkolt elő 200 m háton a Kőbánya SC ifjúsági olimpiai bajnoka.

Bernek Péter elégedett lehet az idejével

A 200 m mellen olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel sem hagyott kétséget afelől, ki a legjobb 100 m mellen is: a Jövő SC-Veolia sztárversenyzőjének 1:00.23 perces saját országos rekordja nem forgott ugyan veszélyben, a 2011-ben ob-győzelmet érő 1:01.59 percnél azonban 37 századdal jobb eredménnyel nyert az idén.

"Az első ötven méter lehetett volna kicsit gyorsabb, azt gondoltam, Finiék (Financsek Gábor) jobban elkezdik, és én tudok velük menni, de nem így történt - elemzett Gyurta. - A második ötven már hasonlított arra, ami a sanghaji vb-n volt, ez kifejezetten elégedetté tesz. Hogy az eleje nem ment annyira jól, az érthető, most még keményen dolgozunk, nehéz robbanékonyabban úszni. A kétszáz azért még jobb lesz, ebben biztos vagyok. Egyébként pedig felesleges aggódni, az olimpiáig van még négy hónap, az pedig rengeteg. Noé például összehozott egy bárkát ennyi idő alatt."

A világranglistán számára harmadik helyet jelentő produkcióval rukkolt elő 200 m háton a Kőbánya SC ifjúsági olimpiai bajnoka, Bernek Péter, aki 1:57.10 perc alatt tudta le a távot.

"Beletettem mindent ebbe a kétszázba, bár még mindig nem volt az igazi. A sanghajihoz képest az első százon változtattunk, mert ott a másodikra kissé elgyengültem. Most jobbnak tűnt az egész, de azért maradt mindenben javítanivaló. Különösen a fordulókon kell csiszolni, a dél-afrikai Chad elég durván lefordult például ötvennél is, amikor még együtt voltunk, azaz itt még sokat lehet nyerni" - értékelte teljesítményét Bernek.
   
A pénteki programot záró 4x200 méteres férfi gyorsváltóban a Kis Gergő, Bernek Péter, Verrasztó Dávid, Cseh László összetételű válogatott "utcahosszal" győzött, Kis és Cseh pedig egyszersmind négyre növelte idei bajnoki elsőségeinek számát.

"Már csütörtökön sem voltam teljesen egészséges, éjfélkor viszont arra ébredtem, hogy ráz a hideg, és fáj mindenem - nyilatkozott Cseh László. - Kaptam gyógyszert, délelőttre valamivel jobb lett, de nem sokkal. Délután tudtam aludni, azaz a száz pillére egész jó állapotba kerültem, utána viszont megint iszonyatosan rosszul voltam, hányinger kerülgetett, szerintem bekaptam valami vírust. Szombatra, remélem, már jobban leszek. Egyébként ehhez képest kifejezetten elégedett vagyok a mai teljesítményemmel."