Német foci

A Dortmund megduplázná Kagava fizetését, annyit keresne, mint Dzsudzsák

A német Bild szerint a Borussia Dortmund mindenáron megtartaná japán légiósát, Shinji Kagavát, akit fizetésének megduplázásával győznének meg arról, hogy nem érdemes továbbállni.

A japán a Bundesliga egyik legnagyobb sztárja lett

A japán légiós az utóbbi időben a hátán cipeli csapatát az újabb Bundesliga-aranyérem felé, ezért a sárga-feketék elöljárói mindenáron Dortmundba láncolnák a felkelő nap országának legjobb játékosát.

A mindig jól informált német Bild szerint Kagava jelenleg évi 1,5 millió eurót tehet zsebre fizetés gyanánt, de a BVB megduplázná ezt az összeget, ami Dzsudzsák Balázs gázsijának megfelelő a Dinamo Moszkvánál.

A japánnak 2013-ig van érvényes szerződése a német csapattal, munkaadója szeretné, ha ez a dátum további három évvel, azaz 2016-ig meghosszabbodna.

"Shinji az egyik legjobb játékosunk, ezért szeretnénk, ha velünk maradna. A labda azonban az ő térfelén van" - utalt Michael Zorc sportigazgató a felállásra.

Kagava 2010-ben az Osaka CErezo alakulatáttól érkezett Dortmundba, ahol mára a csapat egyik meghatározó tagjává vált. A japán játékos teljesítményére több európai nagycsapat is felfigyelt - érthető tehát a BVB vezetőinek aggodalma.