Snooker

Selby nyaksérülése miatt elmaradt a nap egyik legérdekesebb meccse

  • Tóth Tamás

Ronnie O’Sullivan könnyedén győzött Mark J. Williams ellen, míg Mark Selby nyaksérülésre hivatkozva nem állt ki Ding Juhui ellen.

A világranglista 15. pozícióban lévő Ronnie O’Sullivan a második helyezett Mark J. Williamsszel csapott össze a China Open nyolcaddöntőjében.

Korábban a két versenyző huszonkilencszer találkozott egymással, amiből O'Sullivan huszonkét alkalommal tudott győztesen kikerülni, így a világranglistás helyezések ellenére a Rakéta volt a mérkőzés favoritja.

O'Sullivan ezúttal esélyt sem hagyott Williamsnek, és 5-1-re győzedelmeskedni tudott, így a negyeddöntőben Stephen Maguire-rel kell megküzdenie.

Mark Selby a China Open snookerversenyen 2012-ben.

A csütörtök délután legérdekesebb mérkőzése a Ding Junhui – Mark Selby összecsapás lehetett volna, ám a világelső Selby nyaksérülés miatt lemondta a mérkőzést. "Nagyon sajnálom, hogy csalódást okoztam a kínai szurkolóknak, de én is nagyon szerettem volna Dinggel játszani. Már az előző fordulóban is komoly fájdalmaim voltak a nyakamban, és úgy éreztem, hogy semmi értelme kockáztatni, nehogy egy komolyabb sérüléssel lemaradjak a hamarosan következő világbajnokságról" – nyilatkozta a brit snookeres.

Ding tehát játék nélkül jutott tovább a legjobb nyolc közé, ahol az Ali Carter – Lu Ning párbaj győztesével fog megmérkőzni.

Snooker, China Open
nyolcaddöntők
Ronnie O’Sullivan–Mark J. Williams: 5-1
Judd Trump–Stuart Bingham: 5-3
Stephen Maguire–Ricky Walden: 5-4
Stephen Lee–Graeme Dott: 5-3
Ding Junhui-Mark Selby - Selby sérülés miatt visszalépett
 
A China Open csütörtök délutáni programja:
13:30-tól:
Peter Ebdon – John Higgins
Ali Carter – Lu Ning
Neil Robertson – Stephen Hendry
A mérkőzéseket az Eurosport és az Eurosport 2 is élőben közvetíti.