NBA

Nincs Lin, nincs Stoudemire, nincs probléma!

  • Barcsai Róbert

Hiába Jeremy Lin és Amare Stoudemire hiánya, a Knicks mégis megalázta a Dwight Howarddal felálló Orlando együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 90. játéknapján. Szerdai sikerével a Knicks ismét pozitív mérleget tudhat magáénak.

Sem Jeremy Lin, sem Amare Stoudemire nem lépett pályára a Knicks színeiben az Orlando ellen, ám a csapat ennek ellenére 108-86-ra tudott nyerni. A Knicks 32-12-re tudta hozni a második játékrészt, amiben volt egy 21-0-s roham is, amely a szezon eddigi legnagyobb futása volt a New York részéről. Carmelo Anthony és a Jeremy Lin helyét átvevő Iman Shumpert 25-25 pontot szerzett, utóbbi esetében ez karriercsúcsot jelent. Az újonc hátvédről a mérkőzés után Mike Woodson nyilatkozott: "A játéka nagyot változott, hiszen ő általában a jó védőmunkájáról híres, ám ez nem befolyásolta a teljesítményét, mert a tempói nagyon jól sültek." Szerdai győzelmével ismét pozitív mérleggel rendelkezik a New York Knicks együttese.

Carmelo Anthony dob kosárra a New York Knicks és az Orlando Magic mérkőzésén az NBA-ben 2012-ben.

Néhány évvel ezelőtt alig vártuk a Cleveland-Detroit párharcokat, mára viszont csak Tayshaun Prince maradt meg abból az időkből hírmondónak. A két csapat szerdai összecsapását végül az idegenben kosárlabdázó Detroit nyerte, elsősorban a már említett Tayshaun Prince-nek köszönhetően, aki 29 pontot termelt.

A Knicks mellett a Celtics is folytatta a felzárkózást, még annak ellenére is, hogy Ray Allen sérülés miatt nem léphetett pályára. Az idegenben szenvedő Utah végül 94-82-es vereséget szenvedett Bostonban. A fordulatos mérkőzésen a Kevin Garnett-Brandon Bass-Paul Pierce hármas 62 pontot szorgoskodott össze, amelyet a másik oldal nem tudott überelni.

Sorozatban nyolcadik mérkőzését hagyta ki sérülés miatt Derrick Rose, ám ennek ellenére tudott nyerni a Chicago Atlantában, méghozzá meglehetősen nagy, 21 pontos különbséggel. A fáradt hazai együttes a két középső negyedet összesen 18 ponttal bukta el, így abszolút nem meglepő a Bulls győzelme. A mérkőzés után Josh Smith nyilatkozott a fáradtság hatásáról a csapatára: "Semmi sem jött össze nekünk… Ők sokkal pihentebbek voltak, ráadásul a mai abszolút nem a mi meccsünk volt… Luol Deng 22 ponttal zárt, Carlos Boozer 20-at termelt, ám az igazi segítség a padról jött, hiszen Taj Gibson 19 egységet hozott össze.

A San Antonio együttese ezúttal Sacramentóban lépett pályára, ahol aztán egy végletekig kiélezett, rengeteg pontot hozó mérkőzésen a Spurs örülhetett. A vendégek keretének mélységét jól példázza a mai összecsapás, ugyanis a Spurs úgy dobott 117 pontot, hogy a kezdő egyik játékosa sem jutott el 20 egységig, viszont a kispadról beálló Manu Ginobili megtette ezt. A Kings esetében ez pont fordítottan működött, a kispadtól gyakorlatilag semmit sem láthattunk, azonban a Thomas-Thornton-Cousins trió 71 pontot szorgoskodott össze.

Ismét vereségbe szaladt a rájátszásért harcoló Phoenix, ezúttal a Clippers otthonában kaptak ki Gortaték 103-86 arányban. A vereség oka phoenixi részről a már-már szokásosnak tekinthető gyenge védekezés a festékben, ennek megfelelően Blake Griffin például 19 mezőnykísérletéből 13-at értékesítve 27 pontot hozott össze, ám ez nem minden, hiszen ehhez további 14 lepattanó is társul. A Suns legjobbja a lengyel Marcin Gortat volt 23 ponttal.

NBA
A 90. játéknap eredményei
Charlotte-Minnesota 83-88
Cleveland-Detroit 75-87
New York-Orlando 108-86
Toronto-Denver 105-96
Atlanta-Chicago 77-98
Boston-Utah 94-82
New Jersey-Indiana 100-84
Sacramento-San Antonio 112-117
Golden State-New Orleans 87-102
LA Clippers-Phoenix 103-86