Bajnokok Ligája

Ibrahimovic nem tehet róla, hogy nem segítettek neki gólt lőni - lapszemle

  • MTI

Az olasz sportkommentárok szerint méltó ellenfele volt a Barcelonának az AC Milan a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai, milánói negyeddöntős mérkőzésén, s a gól nélküli döntetlen hagy lehetőséget számára a jövő keddi visszavágóra.

Ibrahimovic és Messi párbaja váratlan nulla-nullával zárult - írták az itáliai sportújságok, melyek szerint a döntetlen a Milannak kedvez. A szakírók úgy vélik, bebizonyosodott, hogy a Barca sem megállíthatatlan. A katalán csapat a megelőző 29 BL-találkozóján szerzett gólt, most Milánóban nem. Az elemzésekben hozzátették: a Milan "okosan" játszott, ezért "nem szabad félnie a visszavágótól".

A Gazzetta dello Sport úgy látja, hogy a Meazza-stadion 76 ezer nézője előtt a Milan "ellen tudott állni" a Barcának. Az első félidő izgalmas, helyzetben gazdag volt, a második kevésbé. Messi szokása szerint remekelt, de nem hozta a maximumot. Ibrahimovic "ébren tartotta a Milant, arról pedig nem tehet, hogy társai nem segítettek neki gólt rúgni".

Jelentős eredményről beszélt Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője, aki az egész csapatnak gratulált. Az ügyvezető igazgató Adriano Galliani szerint "a Barca továbbra is előnyben van, de néha az esélyesek is veszítenek". Galliani elismerte, hogy a mérkőzés előtt a Barcelona vezetőivel történt találkozón esetleges üzletről is szó volt, de leszögezte: "minden híresztelés ellenére, Thiago Silvát nem adjuk el".

"Büszkék lehetünk arra, hogy egy ilyen csapat nem tudott fölénk kerekedni, de észrevételeim azért vannak, ezeket majd Allegrinek mondom el" - nyilatkozta a lelátón elégedetlenkedő Silvio Berlusconi.

A Milan tulajdonosa a meccs végén Josep Guardiolának, a Barcelona vezetőedzőjének "udvarolt", aki az újságíróknak diplomatikusan azt mondta, hogy politikáról beszélgettek. Guardiola szerint a milánói pálya nem nekik kedvezett, a Meazza gyepe nem volt megfelelő. Gerard Piqué, a katalánok védője határozattabb kijelentést tett, szerinte a Milan csalt: a fű nem volt elég vizes és nem csúszott eléggé a labda, az ugyanis a Barcelonának kedvezett volna.

Minden a Camp Nou pályáján dől el kedden - szögezték le az olasz sportrovatok.