Superbike

Győrfi Alen mindenképp pontokat akar szerezni Imolában

  • B. Molnár László

Eljött a régóta várt pillanat, és a vasárnapi futammal kezdetét veszi a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozata, amelynek mezőnyében ismét ott találhatjuk Győrfi Alent, hazánk egyetlen gyorsasági motoros Európa-bajnokát. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője immár egy év tapasztalatával a háta mögött vág neki a 2012-es szezonnal. A 22 éves motoros úgy véli, tökéletesen sikerült a felkészülése, a motorjával eleget tudott tesztelni, ezért készen áll a rajtra. A csapattulajdonos, Kelemen Krisztián és Alen főszerelője, Nagy Győző egyaránt elérhetőnek tartja, hogy a versenyző az idénynyitón nemcsak bekerüljön a pontszerzők közé, hanem stabilan felvegye a versenyt a középmezőny tagjaival.

Györfi Alen ismét nekivág egy szezonnak, és ezúttal is a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának mezőnyében bizonyíthatja tehetségét. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője tavaly túlesett a tanulóévén, így idén már valamennyi pályán úgy vághat neki a futamoknak, hogy minimum a pontszerzés a célja. Tavaly már majdnem sikerült ezt éppen itt Imolában elérnie, ám a tempója hiába javult fel az első szabadedzés köridejéhez képest – a péntek délelőtti tréningen 1:56.647-t motorozott, míg a vasárnapi futamon már 1:53.424-t ért el –, a versenyen végül bukott másfél körrel a vége előtt.

Győrfi Alen versenyez Imolában a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es kategóriájának versenyén 2011-ben.

Pedig Alen az 5 szektorra lebontott imolai pálya első szektorában a negyedik legjobb eredményt érte el, igaz ez leginkább a magas végsebességének (267,9km/h) volt köszönhető, hiszen a pálya többi szektorában a mezőny második felében helyezkedett el (2. szektor: 19.; 3. szektor: 22.; 4. szektor: 16.; 5. szektor: 23.). Most mindenképpen javítani szeretne, célja a rajtrácson bekerülni a 14-20. hely valamelyikére, míg a futamot mindenképpen pontszerzőként zárná. Remélhetőleg minél előrébb…

"Nagyon vártam már ezt a hétvégét, mert hiszek abban, hogy a remekül sikerült téli felkészülésemnek és a jól felkészített Hondámnak köszönhetően sokkal jobban szerepelek majd, mint tavaly. Mentálisan és fizikailag is felkészülten várom a rajtot. Mindenképpen szeretném megszerezni első bajnoki pontjaimat, és ennek érdekében a szerelőimmel kielemeztük a tavalyi adatokat, a pálya vonalát, és megtaláltuk a remélhetőleg eredményre vezető taktikát. Remélem, képes leszek valóra váltani az álmaimat, és ehhez megteszem az első lépéseket Imolában" – fogalmazott a 22 éves motoros.