Bajnokok Ligája

Guardiola és Allegri is egyszerre elégedett és nagyon óvatos

0-0-val ért véget a Milan és a Barcelona első mérkőzése a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így a továbbjutás majd a visszavágón, a Camp Nouban fog eldőlni. Mindkét csapat vezetőedzője elégedett volt saját együttesével, de jósolgatni egyikük sem mert a második találkozóra.

Josep Guardiola és Massimo Allegri irányítják csapataikat a Barcelona és a Milan Bajnokok Ligája-mérkőzésén 2012-ben a negyeddöntőben Milánóban.

Massimo Allegri, a Milan szakvezetője azt emelte ki, hogy csapata megúszta kapott gól nélkül a szerda esti mérkőzést, így az idegenbeli találkozóra tudták halasztani a párharc végét: "Nehezebb dolgunk volt az első félidőben, mint a másodikban, és Luca Antonini zseniálisa fogta Lionel Messit. A nehéz pillanatok ellenére nagyszerű hozzáállást mutattunk, és most már gondolkodhatunk a visszavágón. Egy döntetlen vagy egy győzelem a továbbjutásunkat jelentené. A szünet után játszottunk jobban, de az első félidőben volt több nagy helyzetünk. Annak ellenére, hogy csalódottak voltunk, amiért kimaradtak, magabiztosabbá váltunk. Reális eredmény született, és most már tudjuk, hogy Barcelonában fog eldőlni a továbbjutás. Azt nehéz megmondani, hogy milyen esélyeink lesznek a visszavágón."

Josep Guardiola, a Barcelona mestere sem volt elégedetlen, de azért örült volna, ha tudnak gólt lőni: "Nagy dicséret számunkra, hogy Milan elégedett a 0-0-val. Soha nem lehet eldönteni egy párharcot az első meccsen, de azért az idegenbeli gól egy kicsit hiányozhat. Elismerést érdemlünk, amiért ebben a stadionban is megpróbáltunk szép focit játszani, gratulálok a játékosaimnak  a 17 kapura lövéshez."

A katalánok sikeredzője elmélkedett egy kicsit a végső győzelemhez vezető útról, de végül leszögezte, hogy csak a következő mérkőzésre koncentrálnak, aminek a megnyeréséhez a szurkolóik támogatását kérte: "A trófea megszerzéséhez sokféle teszten kell átmenni, találkoztunk már különböző helyzetekkel, és ezután is fogunk még újakkal. A lényeg, hogy minden alkalommal megpróbáljuk egy picit jobban csinálni a dolgokat. A visszavágó nagyon nehéz lesz, de tudjuk, hogyan juthatunk az elődöntőbe. Egy meccset kell megnyernünk, és ehhez a szurkolóinkkal tele stadionunk támogatására lesz szükségünk. Egy döntetlennel semmire nem megyünk hazai pályán."