Davis Kupa

Gödry Levente váltja Lukács Dénest a válogatottban

A magyar férfi teniszválogatott április 6. és 8. között a letteket fogadja Nyíregyházán, az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában. Az előző körben az íreket legyőző csapatban egy változás történt, Gödry Levente került Lukács Dénes helyére.

Az előző körben az íreket legyőző csapatban egy változás történt, Gödry Levente került Lukács Dénes helyére.

A honi szövetség honlapjának írása szerint Lukács Dénes amerikai versenysorozata miatt ezúttal nem tudta vállalni a játékot, a magyar csapatba így Kellner Ádám (301.), Balázs Attila (453.) és Fucsovics Márton (543.) mellé Gödry Leventét (1119.) választotta be Hornok Miklós szövetségi kapitány.

A fedettpályás országos bajnokságot megnyerő játékos nemrég bravúrosan szerepelt egy izraeli ITF-tornán, és szorgalmasan gyűjtögeti az ATP pontokat, így nagyon jó kiegészítője lesz a csapat alappilléreinek.

Gödry Szegeden is ott volt az írek ellen, akkor azonban még csak edzőpartnerként, most viszont bemutatkozhat a Davis Kupában. Ha Hornok Miklós úgy dönt, hogy pályára küldi, ő lesz az 55. magyar játékos, aki a csapatban szerepelhet.

Az ellenfélnél Girts Dzelde szövetségi kapitány rendelkezésére áll a világranglista 79. helyen álló Ernest Gulbis, akinek volt már jobb szezonja is, de a Top 100-on kívüliektől ritkán kap ki. A lett csapatban Andis Juska (455.), Dennis Pavlovs (691.) és Martins Podzus (1785.) is helyet kap.