Úszás

Az Európa-bajnokság jegyében zajlik a 114. úszó ob

  • MTI

A májusi Európa-bajnokság főpróbájának számít mind a sportolók, mind a szervezők számára a csütörtökön indult 114. úszó országos bajnokság Debrecenben.

Kósa Lajos polgármester az ob első napi döntői előtt tartott sajtótájékoztatón kijelentette: "Debrecen mindent meg tud oldani", hiszen világversenyek rendezésében tapasztalt gárda szervezi az Európa-bajnokságot. Közlése szerint "dübörgő telt házzal" zajlanak majd a versenyek, hiszen az előzetes igénylések alapján háromszoros túljelentkezés van a belépőkre. A Debreceni Sportuszoda technikai szempontból minden igényt kielégít, így nagy közönségsikert és sok izgalmat várnak a május 21. és 27. között rendezendő 31. úszó Európ-bajnokságtól - jelentette ki.

Kósa Lajos hozzáfűzte: az Eb-re időzítve rendeznek több programot is a városban, hogy az ide látogatók minél szélesebb programkínálatból tudjanak válogatni.    

A kontinensviadalhoz kapcsolódva Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: a szervezők "remek időeredményt értek el", hiszen 96 nap alatt végzik el azt a munkát, ami normális esetben két évig tart. Az ügyvezető reményét fejezte ki, hogy minél többször felcsendül majd a magyar himnusz Debrecenben.    

Kiss László szövetségi kapitány elmondta: a várhatóan 25-27 fős Eb-csapatba kerülésre remek lehetőség az országos bajnokság. Megítélése szerint a csapat felkészülése, a külföldi edzőtáborozások jól sikerültek, a vasárnapig tartó ob-n pedig Hosszú Katinkán kívül a teljes magyar élmezőny rajthoz áll.