Európa Liga

A Sporting és az Alkmaar is egygólos előnyt szerzett

Az Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén a Sporting 2-1-re nyert az ukrán Metaliszt ellen, míg a spanyol Valencia 2-1-es vereséget szenvedett az AZ Alkmaar otthonában

A Sporting a második félidőben indult be - Fotó: AFP

Az első percek a vendég Metalisté voltak, a Sporting saját közönsége előtt kissé megilletődötten kezdett. A félidő derekán kicsit feljöttek a portugál, amit Taison lehetősége is bizonyított. A 29. percben Xavier szabadrúgása ment alig fölé, nem sokat tévedett a Metaliszt középpályása. Az első kaput eltaláló lövés Carrico nevéhez fűződött, ám az ukránok kapusa könnyen  tudott hárítani. Azt is lehetett mondani, hogy a mezőny legjobbja az első félidőben a német játékvezető, Wolfgang Stark volt.

A félidőben felpörgették a tempót a hazaiak: Capel passzából Izmailov lőtt remek gólt (1-0). A 64. percben megduplázta előnyét a Sporting: Insua pazarul csavart szabadrúgásból a sarokba (2-0). A második félidei játékával a Sporting megérdemelte volna a kétgólos előnyt, de az utolsó percben Patriocio szabálytalankodott Deviccsel, Xavier pedig gólra váltotta a büntetőt (2-1). Ezzel az ukránok nincsenek rossz helyzetben a visszavágó előtt.

Európa Liga
Negyeddöntő, első mérkőzés
Sporting-Metaliszt 2-1
Gólszerző:Izmailov (51.), Insua (64.) ill. Xavier (91 - 11-esből)

 

 

 

 

A Valencia 2-1-es vereséget szenvedett - Fotó: AFP

Nem tartalékolt a Valencia az AZ elleni Európa Liga negyeddöntő első mérkőzésén. Sergio Canales és Ever Banega ugyan sérülés miatt nem állt rendelkezésre, Soldado feladata volt a gólszerzés, aki két helyzetet is kihagyott a találkozó elején. A 34. percben Martens esett el látványosan a tizenhatoson belül, de a bíró sípja néma maradt. Nem sokkal később Johann Gudmundsson lövése szállt kapu mellé. A másik oldalon Costa szabadrúgása ment el centikkel a bal kapufa mellett. És hiába támadott a Valencia többet az első félidőben, az AZ szerezte meg a vezetést: egy jobb oldali szöglet után a hosszún érkező Holman 7 méterről emelte a labdát a hosszúba (1-0).

A fordulás után nagyon rákapcsoltak a spanyolok, Topal fejesével hamar egyenlíteni is tudtak (1-1). Soldado újabb gólokat szerezhetett volna, de egy percen belül Esteban két bravúrt is bemutatott. A 75. percben Topal kezéről pattant le a labda saját tizenhatosán belül, de a bíró nem látta szándékosnak a mozdulatot. A 79. percben ismét vezetést szerzett a holland együttes: egy remek bal oldali akció végén Holman adott be laposan, Martens pedig 10 méterről a kapuba lőtt (2-1). Ezzel a hollandok minimális előnnyel utazhatnak a visszavágóra.

Európa Liga
Negyeddöntő, első mérkőzés
AZ Alkmaar-Valencia 2-1
Gólszerző: Holman (45.), Martens (79.) ill. Topal (51.)