Bolton

Valószínűleg véget ért Muamba pályafutása

  • MTI

Orvosi vélemények szerint nagy valószínűséggel nem futballozhat többet profi szinten Fabrice Muamba, a - kapus Bogdán Ádámot is foglalkoztató - Bolton Wanderers játékosa, akinek március 17-én mérkőzés közben állt meg a szíve.

Orvosi vélemények szerint nagy valószínűséggel nem futballozhat többet profi szinten a Bolton Wanderers középpályása."Egyelőre nem sokat lehet mondani a jövőjéről, de annyit nagy valószínűséggel kijelenthetünk, hogy a továbbiakban nem lenne szabad futballoznia" - nyilatkozta a Daily Mail című napilapnak Peter Weissberg, a Brit Szívalapítvány orvosigazgatója. "Az ilyen jellegű betegségek hátterében ugyanis általában a fizikai megerőltetés és a szívmegállásra való örökletes hajlam kombinációja áll."

A 23 éves Muamba a Tottenham elleni FA Kupa-mérkőzésen esett össze a pályán, leállt a szíve, többször újra kellett éleszteni. A legutóbbi hírek szerint még mindig súlyos, ám stabil állapotban van, hétfőn felült a kórházi ágyában, és evett is, ráadásul a twitter közösségi portál segítségével élőben követte végig az Tottenham elleni találkozó keddi újrajátszását, amelynek során csapata 3-1-es vereséget szenvedett.