Bajnokok Ligája

Békés egyetértés, Mourinho az APOEL-t, Jovanovic a Realt dicsérte

A Real Madrid 3-0-ra legyőzte idegenben a ciprusi APOEL Nicosiát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és ezzel szinte biztosan el is döntötte a továbbjutást. A két csapat vezetőedzői legalábbis ennek szellemében értékelték a kedd esti mérkőzést.

Bár a Real Madrid csak a második félidő közepén szerezte meg a vezetést, José Mourinho nem volt elégedetlen a mérkőzés után: "Sokára tudtuk belőni az első gólt, de ebben nagy szerepe volt az ellenfeleinknek, jól játszottak. Láthatóan nincsenek olyan kiemelkedő egyéni képességű játékosaik, mint más csapatoknak a Bajnokok Ligájában, de szervezetten és karakteresen játszanak. Nekünk is jónak kellett lennünk, hogy nyerhessünk itt, hátul is figyelnünk kellett, és ki kellett használnunk, amikor nálunk volt a labda. Végül azt hiszem, sikerült eldöntenünk a párharcot."

José Mourinho ül a kispadon az APOEL Nicosia-Real Madrid mérkőzésen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 2012-ben.

A portugál vezetőedző kiemelte, hogy a nyáron igazolt, de sérülései miatt eddig csak elenyésző szerepet kapott Nuri Sahin jól játszott a meccsen: "Nuri Sahin remekül teljesített, ami mindannyiunkat boldoggá tesz, hiszen olyan fizikai állapotban érkezett Madridba, hogy edzeni sem tudott. Ez egy tökéletes mérkőzés volt számára.

Mourinho végezetül meghajolt a ciprusi - BL-szinten - kiscsapat teljesítménye előtt: "Azért nyertünk, mert jól játszottunk. Az APOEL remekül védekezett és végig jó szellemben játszott. Fantasztikus, amit ebben a szezonban csinálnak. A legjobbunkat kellett nyújtanunk, és csak a cserék, Marcelo és Kaká beállása után tudtuk őket fizikailag felőrölni."

Ivan Jovanovic, a házigazdák vezetőedzője sem szomorkodott különösebben a háromgólos vereség után: "Igazságos volt az eredmény. Próbáltunk ellenállni, de a vége felé emelni tudták a tempót, amit mi már nem bírtunk. Felemelő volt a Real Madrid ellen játszani. Mind testközelből láthattuk, hogy milyen nagyszerű ez a csapat."

A szakember realista, nem lát már esélyt a továbbjutásra, de dicsérően nyilatkozott csapatáról: "Talán mondhatjuk, hogy a mi nagyszerű szezonunk megkoronázása volt ez a mérkőzés. A játékosaim büszkék lehetnek az egész éves teljesítményükre, ahogy az olyan nagyszerű ellenfelek, mint a Madrid elleni meccsekre is. Nem kérdés, hogy a Madrid jut az elődöntőbe. Sőt, azt hiszem, hogy a döntőbe is bejutnak, és talán meg is nyerik azt."