Bajnokok Ligája

Wenger odaszúrt egy kicsit a Milannak

Az Arsenalt emlékezetes párharc során az olasz sztárcsapat ejtette ki a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a londoniak francia menedzserében a jelek szerint maradt egy kis tüske emiatt.

Wenger mester nem kertel

A BL nyolcaddöntőjének legkiélezetebb csatáját hozta a Milan-Arsenal párosítás, melynek első felvonásában hiába ütötte ki ellenfelét az olasz gárda, a visszavágón az utolsó pillanatig veszélyben forgott a továbbjutása.

Arséne Wenger, az Ágyúsok szakvezetője a Eurosport szakértőjeként, a szerdai Barcelona elleni párharc felvezetőjében formált véleményet a milánóiakról. "Tudom, hogy a Milan nagyon jó csapat, amely képes nagyon jó játékra, mivel az egész csapat együtt küzd a sikerért, de azt hiszem túl nagy falat számukra a BL trófea megnyerése" - mondta a francia szakember. "Számos gyenge pontjuk van, ugyanakkor olyan klasszisaik vannak, mint Zlatan Ibrahimovic. Robinho szintén veszélyes támadásban, de Ibra - ha jó napot fog ki - képes több gólt is szerezni egy meccsen".

A Barcelona szerdán látogat Olaszországba, ahol az ősszel 3-2-es győzelmet tudott aratni - igaz, akkor még a csoportkör fázisában. "A Milan tudja, hogy mit kell tennie a győzelemért, de remélem a San Siró talajának állapota javult, mert ellenünk katasztrófa volt" - így Wenger, akinek együttese a milánói arénában 4-0-s zakót kapott a piros-feketéktől.

"Mindenki tiszteli a Milant, de azt gondolom, nincs reális esélyük a végső győzelemre" - zárta mondandóját a francia.