Gyorskorcsolya

Sven Kramer éles kritikája a nemzetközi szövetség felé

  • VNA

A hollandok klasszisa szerint a nemzetközi szövetség, az ISU nem végzi jól a dolgát, ezért nézik kevesen a gyorskorcsolya versenyeket.

Éles kritikát intézett a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) ellen a hollandok gyorskorcsolyázó klasszisa, Sven Kramer. A holland televízió egyik talk-showjában nyilatkozó Kramer szerint ugyanis a négytávú összetett világbajnokság sikeres volt Moszkvában, az alacsony nézőszám ugyanakkor az ISU hibája. "Van egyáltalán nekik marketing részlegük? A világbajnokság programja jó úgy, ahogy van. Az ISU-nak arról kell gondoskodnia, hogy a körülmények kedvezőbbek legyenek" - mondta Kramer.

A holland klasszis vélekedése szerint a négytávú összetett világbajnokság és a távonkénti vb egyesítése "nem rossz ötlet". A sportág őshazájának számító Hollandiában többen is felvetették, hogy a négy távból álló világbajnokság jelenlegi programját (500m, 1500m, 5000m, 10000m) módosítani kellene és a rövidebb távok felé kellene elmozdítani (500m, 1500m , 3000m, 5000m). A leghosszabb táv kiesésével ugyanis kiegyenlítődne a mezőny és izgalmasabb versenyeket lehetne rendezni. "Minden tiszteletem az elképzelésé, de a 3000 méter az női táv" - mondta a javaslat kapcsán Kramer, aki tizenegy világbajnoki címe közül hármat is a tízezer méteres versenyben szerzett.