Miami tenisztorna

Serena visszavágott Stosurnak a US Open döntőért

  • VNA

Testvéréhez hasonlóan Serena Williams is a továbbjutott a Miamiban zajló női tenisztornán - ő már a legjobb nyolc között van.

A Miamiban zajló női tenisztornán a hölgyeknél már a negyedik forduló mérkőzésire, vagyis a nyolcaddöntőkre került sor hétfőn. Serena Williams ellenfele az a Samantha Stosur volt, akitől tavaly a US Open döntőjében szenvedett vereséget. A 10. helyen kiemelt amerikai játékosnak most volt lehetősége a visszavágásra és élt is vele. Az első játszmában hiába vette el Stosur Williams adogatását egyetlen lehetőségét kihasználva, nem tudott előnybe kerülni. Serena Williams ugyanis kilenc bréklabdájából kettőt kihasznált, így 7-5-re vezetett.

A második játszmában Stosur fogadott jobban, akinek hét fogadó előnye is volt, de túlságosan nagyvonalúan bánt a lehetőségekkel, így a négy bréklabdából kettőt értékesítő Williams 6-3-al zárta le a 106 percig tartó mérkőzést. A Miamiban korábban ötször győztes Williams ugyan most jobban megszenvedett, mint a kínai Zhang és Roberta Vinci ellen az előző két fordulóban, de ismét szettveszteség nélkül jutott tovább és készülhet a Wickmayer-Wozniacki párharc győztese ellen.

WTA torna Miami (USA)
4. forduló eredmények
Marion Bartoli (francia, 7.) - Maria Kirilenko (orosz, 22.) 6-1, 6-2
Agnieska Radwanska (lengyel, 5.) - Garbine Muguruza Blanco (spanyol) 6-3, 6-2
Serena Williams (amerikai, 10.) - Samantha Stosur 8ausztrál, 6.) 7-5, 6-3
Li Na (kínai, 8.) - Sabine Lisicki (német, 12.) 3-6, 6-4, 6-2
Maria Sarapova (orosz, 8.) - Jekatyerina Makarova (orosz) 6-4, 7-6