FA-kupa

Bogdán egyedül képtelen volt legyőzni a Tottenhamet

  • Barcsai Róbert

A korábban a Fabrice Muamba balesete miatt félbeszakadt Tottenham-Bolton FA Kupa összecsapás újrajátszására kedden került sor a White Hart Lane-en. A Bolton ugyan sokáig tartotta magát, végül mégis 3-1-re kikaptak Bogdánék.

Bogdán remekül védettA mérkőzést egyértelműen a hazaiak kezdték jobban, az ötödik percben Bale bombázott, Bogdán azonban védeni tudott. A 8. percben egy villámgyors jobb oldali Tottenham akciót követően Livermore tüzelhetett, Bogdán azonban hárította a lövést, a kipattanó pedig Modricot találta meg, ám a magyar kapus eszén ő sem tudott túljárni.

A 21. percben újabb ziccer adódott a Spurs előtt, Adebayor lövésénél ismét a helyén volt a kapus, a kipattanóból Bale tüzelhetett, Bogdán pedig ismét bravúrt mutatott be.
A félidő legnagyobb helyzetét a 39. percben Scott Parker hagyta ki, a védő egy bal oldali akciót követően teljesen tisztán lőhetett, Bogdán viszont még mindig állta a sarat.
A második félidő első helyzete rögzített szituációból adódott, Rafael van der Vaart szabadrúgása a keresztlécen csattant. Nem sokkal később végre a Bolton is ki tudott alakítani egy helyzetet, Marcos Alonso lőhetett a 16-oson kívülről, ám a hollandhoz hasonlóan ő is csak a kapufát találta el.
Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy a Tottenham akkor játszotta át a Bolton védelmét, amikor csak akarta, ennek megfelelően rengeteg tiszta lehetőséget alakított ki a hazai együttes, ám Bogdán gyakorlatilag bravúrt bravúrra halmozott, egészen a 74. percig, amikor Ryan Nelsen fejelhetett közelről, a Tottenham játékosa pedig könyörtelenül kihasználta az adódó helyzetet (1-0).
Három perccel később Bale döntötte el a továbbjutás sorsát, a Spurs játékosa egy villámgyors akciót követően lőtte ki a bal alsót (2-0).
A későbbiek során a Tottenham visszavett a lendületből, így a Bolton még szépíteni tudott a 90. percben. Ivan Klasnic beadását követően Kevin Davies éles szögből helyezett pontosan a jobb alsóba (2-1).

A 94. percben Bogdán még bemutatott egy szép védést, a szögletet követően azonban Louis Saha a 16-oson kívülről lőtt a jobb felsőbe, a magyar kapusnak pedig esélye sem volt (3-1).
Bogdán hiába mutatott be rengeteg bravúrt a mérkőzésen, a végeredmény így is 3-1 lett a Tottenham javára, akik megérdemelten jutottak az FA Kupa elődöntőjébe.
A nap másik mérkőzésén a Sunderland 2-0-s vereséget szenvedett hazai pályán az Evertontól, így a másik ágon a liverpooli csapat jutott az elődöntőbe.

FA Kupa
Negyeddöntő
Tottenham-Bolton 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Nelsen (74.), Bale (77.), Saha (94.), ill. Davies (90.)
 
Sunderland-Everton 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Jelavic (24.), Vaughan (57.p - öngól)