Golf

Tiger Woods 923 nap után nyert újra versenyt a PGA Touron

  • VNA
Címkék:

Remek eredménnyel, tornagyőzelemmel készült a US Mastersre, aki 2009 szeptembere után nyert ismét versenyt az amerikai profi sorozaton.

Az amerikai Tiger Woods sikerével ért véget vasárnap az Orlandóban megrendezett Arnold Palmer Meghívásos verseny, a tengerentúli profi golfsorozat aktuális eseménye. Az egykori világelső hosszú idő után tudott ismét versenyt nyerni a PGA Touron, ahol utoljára 2009 szeptemberében ünnepelhetett. Woods a záró napon par alatt kettővel, 70 ütésből játszotta meg a 18 szakaszt, így végül ötütéses előnnyel győzött az észak-ír Greame McDowell előtt.

"Ismét jobb játékos lettem, hiszen újra néhány tornán az élmezőnyben tudtam játszani. Ez a legfontosabb most a számomra. Ez a győzelem nem olyan, mint ha egy major tornát nyertem volna meg, de azért nagyon jól esik" - nyilatkozta az amerikai játékos, aki 27 torna és 923 nap elteltével tudott ismét győzni a világ legrangosabb profi golf sorozatán. Ez az eredmény remek felkészülési állomás lehet számára a jövő héten Augustában sorra kerülő US Masters verseny előtt. Woods ezzel a sikerével tizenkét helyet javított a helyezésén és hétfőtől a világranglista hatodik helyére jött fel.