Premier League

Szórakozva is három pont előnybe került a Manchester United

Sok helyzetet kihagyva is nyerni tudott a Manchester United a Fulham ellen a Premier League 30. fordulójának hétfői mérkőzésén.

A Fulham igencsak defenzív felfogásban kezdett, így a Manchester United könnyedén alakított ki mezőnyfölényt a meccs elején, és a 11. percben Giggs révén az első gólhelyzetét is kialakította a hazai csapat, de a walesi tíz méterről érkező fejesét Schwarzer szépen védte.

Idővel a londoniak támadásai is veszélyessé váltak, főleg Dempsey volt aktív, két lövésénél is nagyot kellett védenie De Geának, de spanyol mindkét feladatot megoldotta.

Wayne Rooney és Johnny Evans örülnek egy gólnak a Manchester United-Fulham mérkőzésen a Premier League-ben 2012-ben.

A United átvészelte a gyengébb félidő közepi időszakát, és a 42. percben a vezetést is meg tudta szerezni. Egy szöglet utáni felszabadítást követő beívelésbe Riise nagyon szerencsétlenül ért bele, így a labda az alapvonalnál helyezkedő Evanshez került, aki okosan Rooneyhoz passzolt, ő pedig a léc alá lőtt. (1-0)

A szünet után a Fulham kezdett egy kisebb lehetőséggel, de a nagy helyzeteket a Vörös Ördögök alakították ki. Valencia a 48. percben szépen futott el egy kényszerítő után, de Schwarzer szépen védett, majd az 53. minutumban Young elé került a játékszer a kapu előtt, de ő bizonytalankodott, így elszúrta az esélyt.

A folytatásban is fölényben voltak a hazaiak, és annak ellenére is könnyednek tűnt a játékuk, hogy csak néhány kósza lövéssel próbálkoztak, a Fulham ugyanis nem nagyon tudta megnehezíteni a dolgukat. A 75. percben újra nagy United-helyzetek következtek, de a vendégek ausztrál kapusa remekelt, Young szép kapáslövését és ziccerből jövő ismétlését is védte, majd az újabb kipattanó utáni Giggs-lövést már Hangeland hárította.

Kicsivel később a csereként beállt Hernándeznek is volt egy nagy helyzete, de a kapu előtt majdnem hasra esett a labdában, így ő is elrontotta a lehetőséget. A hajrában aztán a kihagyott helyzetek majdnem érdekessé váltak, Murphy ugyanis tizenegyesgyanús helyzetben esett el Carrick mellett a United kapuja előtt, de hiába volt kontakt a két játékos között, a játékvezető továbbot intett.

A manchesteriek így megtartották egygólos előnyüket, és ezzel hárompontos előnybe kerültek a városi rivális City előtt a tabella élén, a Fulham pedig maradt a 13. pozícióban.

Premier League
30. forduló
Manchester United-Fulham 1-0 (1-0)
gólszerző: Rooney (42.)