Zenit

Spalletti nem akarta eladni a gólokat lövöldöző Husztit

Az orosz bajnokság rájátszásának 6. fordulójában a címvédő Zenit Szentpétervár 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Rubin Kazany együttese ellen. A hazaiak gólját Huszti Szabolcs szerezte, aki úgy tűnik él a lehetőséggel, amit Luciano Spalletti vezetőedző ad neki.

"Nem mondtam Husztinak, hogy menjen el

A magyar középpályás a Dinamo Moszkva elleni bajnokin egy hatalmas szabadrúgásgóllal jelezte a jó formáját, vasárnapi találata pedig egy pontot eredményezett övéinek.

A Zenit gárdájában számos kezdőember sérüléssel bajlódik, hogy mást ne említsünk Andrej Arsavin és Danko Lazovics is maródi, így az olasz szakvezető a Rubin elleni találkozón a kezdőcsapatba jelölte Husztit, aki a 36. percben góllal hálálta meg a bizalmat.

A 28 éves miskolci születésű szélső ritkán jut szóhoz az orosz bajnokban, a télen szó volt róla, hogy elhagyja Szentpétervár városát. Husztit több Premier League-ben szereplő együttes is megkörnyékezte, végül sem a Fulham, sem a West Brom nem szerződtette a magyar futballistát, majd az átigazolási időszak utolsó napján úgy tűnt, a Monaco lehet az új munkaadó - végül az az ügylet is meghiúsult.

A klub honlapjának adott nyilatkozatában Luciano Spalletti, a csapat olasz szakvezetője tagadta, hogy januárban el akarta volna küldeni a magyar játékost. "Én nem mondtam soha, hogy neki el kell hagynia a csapatot. Ha ez így lett volna, akkor kerestünk volna valakit a helyére. Minden játékosnak vannak olyan peridósai, amikor jobban teljesít és vannak olyanok is, amikor rosszabbul" - válaszolta a Husztira irányuló kérdésre a tréner.

Az orosz internetes beszámolókban Husztit a Zenit egyik legjobbjának nevezik, megemlítve, hogy a magyar középpályás elsősorban a sérültek hiányának köszönheti Spalletti bizalmát.