Inter

Ranieri akkora biztonságban volt, hogy Moratti kirúgta - hivatalos

Az Internazionale együttese szerződést bontott Claudio Ranieri vezetőedzővel, mivel a csapat a Juventus elleni vasárnapi vereségével csak a nyolcadik a Serie A tabelláján, 22 pontos hátrányban a listavezető Milan, 10 egységgel a még BL-helyen álló Lazio és 7-tel az EL-pozíciós Udinese mögött.

Bár korábban egyértelműen kijelentette, hogy Claudio Ranieri állása a szezon végéig nincs veszélyben, az Inter elnöke, Massimo Moratti hétfőn este mégis úgy döntött, megválik a vezetőedzőtől.

Claudio Ranieri az AS Roma vezetőedzőjeként 2011-ben.

Az együttes még Gian Piero Gasperini irányításával kezdte katasztrofálisan a szezont, de Ranieri irányításával december eleje és január második fele között hétmeccses győzelmi sorozatot produkált a bajnokságban. Azt követően azonban valami újra elromlott, és azóta csak egyetlen egyszer tudott nyerni a csapat, amely a Bajnokok Ligájából is kiesett a nyolcaddöntőben.

Moratti tűzoltónak az utánpótláscsapattal nagy sikert, ifjúsági BL-győzelmet elérő Andrea Stramaccionit tette meg, az ő feladata lesz legalább nemzetközi szereplést érő helyre vezetni az Intert.

Egyébként is valószínű volt, hogy Ranierinek az idény végén távoznia kell, és a korábbi hírek szerint a klubelnök hosszú távra a Chelsea-től menesztett Andre Villas-Boast, a Napoli edzőjét, Walter Mazzarrit vagy az Udinesét irányító Francesco Guidolint szemelte ki.