Bajnokok Ligája

Kitört a futball-láz Cipruson

  • MTI

Valóságos futball-láz van Cipruson, miután az APOEL bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol a párviadal első felvonásaként kedden a kilenc végső sikerével a legrangosabb európai kupasorozatban rekorder Real Madridot fogadja.

A ciprusi drukkerek érdeklődése meghaladta a klub lehetőségeit

"Igazán szégyenletes, ami történt. Több ezer ember bizalmával éltünk vissza a rossz döntésünkkel" - mondta Fivosz Erotocritu klubigazgató arra reagálva, hogy múlt hét csütörtökön valóságos harc folyt a jegyekért, de az óriási tömegnek csak egy része jutott belépőhöz. "Elnézést kérünk mindenkitől, mert nem sikerült megfelelően kezelnünk azt a felfokozott érdeklődést, amely körülveszi a csapatot."

Az APOEL jelenleg nincs kirobbanó formában: a hét végén gól nélküli döntetlent játszott városi riválisával, az Omoniával, ráadásul úgy, hogy egy teljes félidőn át emberelőnyben futballozhatott, mégsem sikerült tényleges gólhelyzetet kialakítania. További problémát okoz Ivan Jovanovics vezetőedzőnek, hogy eltiltás miatt nem számíthat brazil légiósára Gustavo Manducára, aki a győztes gólt szerezte a francia Olympique Lyon elleni nyolcaddöntőn.

A Real Madridnál ugyanakkor ha valaki tudja, hogy nem szabad lebecsülni a ciprusi futballt, az José Mourinho vezetőedző, aki legutóbb még az Internazionale trénereként járt a szigetországban, s akkor 3-3-as döntetlent ért el olasz együttesével a Famaguszta ellen.