Curling

Egy 40 éves svájci oktatta a fiatalokat Kanadában

  • VNA

A veterán Mirjam Ott vezetésével a svájci csapat nyerte meg a vasárnap a kanadai Lethbridge-ben véget ért női curling világbajnokságot.

A svájci válogatott nyerte meg a magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendezett döntőt a kanadai Lethbridge-ben zajló női curling világbajnokságon. A mezőny legidősebb skipje, a 40 éves Mirjam Ott vezette svájci csapaté lett a győzelem, aki karrierje első vb-fináléjában 76-os sikerre vezette csapatát a címvédő Svédország ellen. Az alapszakasz győztes svédek mind a csoportkörben, mind pedig a rájátszás első körében legyőzték a svájciakat, így kedvező előjelekkel, ráadásul kipihentebben készülhettek a döntőre, mint az elődöntőben Dél-Korea ellen még nagy harcot vívó svájciak.

A svájci csapat tagjai (balról: Mirjam Ott, Carmen Schafer, Carmen Kung, Janine Greiner) joggal mosolyogtak a győzeolem után - Fotó :Andy Clark - Reuters

A végig szoros döntőben az utolsó end előtt a Margarethe Sigfridsson vezette svédek vezettek, de a tizedik játékrészben a Davosból érkezett svájci négyes két pontot írt, így megszerezte a világbajnoki címet. Svájc 1979 és 1983 után története harmadik világbajnoki címét szerezte, Mirjam Ott pedig két olimpiai ezüstérem után karrierje legnagyobb sikerét ünnepelhette. A bronzmérkőzésen Kanada visszavágott a korábbi vereségért Dél-Koreának, igaz a bronzérem aligha vigasztalja Heather Nedohint és csapatát, hiszen minden idők legrosszabb sorozatát produkálva a sportági nagyhatalom immáron negyedik éve nem tudja megnyerni a női világbajnokságot.