Súlyemelő Eb

A tatai edzőtáborban a jelöltek

  • MTI

Hétfőn megkezdte közvetlen felkészülését a magyar súlyemelő-válogatott az áprilisi, törökországi Európa-bajnokságra, ahol még mind a nők, mind a férfiak számára lehetőség kínálkozik egyetlen kvóta kiharcolására a londoni nyári olimpiára.

A korábbi kvalifikációs versenyeken nem sikerült részvételi jogot szerezni az ötkarikás játékokra, de Bökfi János szövetségi kapitány bizakodó, hogy Antalyában mind a két válogatott olyan helyen végez, amely egy-egy magyar súlyemelő londoni indulását eredményezi. "Mától két héten át vagyunk együtt, eddig a klubjukban készültek a versenyzők, az Eb-re történő elutazásig viszont már végig Tatán leszünk - mondta a szakvezető.

Öt-öt fős férfi- és női csapattal dolgozunk itt, az edzőtáborban, s az április első hétvégéjén kezdődő törökországi Eb-n Nagy Petiéknek a legjobb hétben, Krutzler Esztiéknek pedig az első hat között kell végezniük ahhoz, hogy küldhessünk Londonba egy-egy versenyzőt. Nem jósolok, de optimista vagyok." A Tatán készülők névsora: férfiak: Soóky Gergely (62 kg), Lerch Zsolt (69), Baranyai János (85), Gyurkovics Ferenc (105), Nagy Péter (plusz 105) nők: Berki Lilla (48 kg), Szilágyi Kinga (58), Nagy Nikoletta (63), Krutzler Eszter (69), Magát Krisztina (plusz 75)