Serie A

Majdnem dobogós lett, ehelyett nagyobb hátrányba került a Napoli

Jól játszott, de pontatlan volt a Napoli a Catania ellen a Serie A 29. fordulójának vasárnapi játéknapján, ennek ellenére 2-0-s előnyt tudott szerezni, végül mégis döntetlenre végződött a mérkőzés. A Lazio küszködött a Cagliari ellen, de végül kiharcolta a győzelmet, így némi előnybe került a nápolyiak és a szombaton szintén ikszelő Udinese előtt.

A Napoli-Catania mérkőzésen kicsit lassan kezdtek a csapatok, és az első helyzet a vendégeké volt a 10. percben, de idővel a hazaiak a kezükbe vették az irányítást. Elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztettek, de Carrizo kapus Gargano és Hamsík próbálkozásait is szépen védte.

Vezetést így csak a második félidőben tudott szerezni a Napoli, a 61. percben Dzemaili távolról lőtt óriási gólt a jobb felsőbe. (1-0)

Kicsivel később Cavani növelte az előnyt, ziccerből előbb kapufát lőtt ugyan, de a kipattanónál már nem hibázott. (2-0)

Ezequiel Lavezzi reagál egy kihagyott helyzet után a Napoli-Catania mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A folytatásban is inkább a hazaiak veszélyeztettek, újabb kapufájuk is volt,  és Dzemaili egy ziccert is elszórakozott, de a 75. percben egy szöglet után Spolli szépíteni tudott. (2-1)

A gól egy kicsit megzavarta a nápolyiakat, de már úgy tűnt, hogy összeszedik magukat, amikor Lanzafame a 85. percben az egyenlítést jelentő gólt is megszerezte (2-2), így a hazaiak csak egy pontot tudtak szerezni, és három pontra nőtt a hátrányuk a harmadik helyezett Lazio mögött.

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy helycsere lesz a dobogón, a Lazio ugyanis a hajráig gól nélküli döntetlenre állt hazai pályán a Cagliari ellen. De ugyanabban az időszakban, amikor a Napoli elszórta a pontjait, a rómaiak Diakité révén egy szöglet után megszerezték a győztes gólt (1-0), így tehát növelték előnyüket az őket üldöző nápolyiak és a szombaton szintén döntetlent játszó Udinese előtt.

Serie A
29. forduló
Lazio-Cagliari 1-0 (0-0)
gólszerzők: Diakite (88.)
Napoli-Catania 2-2 (0-0)
gólszerzők: Dzemaili (61.), Cavani (67.), illetve Spolli (75.), Lanzafame (85.)
Cesena-Parma 2-2 (0-1)
gólszerzők: Santana (46.), Del Nero (53.), illetve Floccari (40.), Paletta (61.)
Chievo-Siena 1-1 (1-0)
gólszerzők: Acerbi (9.), illetve Destro (51.)
Genoa-Fiorentina 2-2 (1-1)
gólszerzők: Belluschi (21.), Palacio (89.), illetve Montolivo (31.), Natali (70.)
Novara-Lecce 0-0