Rekordkísérlet

Felesége sem várja a kikötőben az eltűnt kenust

Rakonczay Viktória nem tudja, férje pontosan mikor érhet partot, ezért nem meri megvenni a repülőjegyet.

Rakonczayt nem várják a parton - Fotó: MTI

Nem fogja a kikötőben várni férjét Rakonczay Viktória. Rakonczay Gábor kenus még januárban vágott neki az Atlanti-óceánnak, majd február 6-án megszakadt vele a kapcsolat. Azóta nem érkezett hír felőle, hiába indult utána vitorlásával Szeremley Huba magyar borász.

"Gábor egyelőre még nem tudott jelentkezni, de minden kétséget kizáróan, biztosan mindent megtesz a lehető legjobb haladás érdekében. Amikor az ember egy ekkora hajóval a szárazföld felé közeledik, már szinte csak a kikötés lebeg a szeme előtt és az, hogy mi lesz az első dolog, amit a célba érkezést követően fog csinálni. Sorra veszi, mit miután fog tenni és ezekbe a képekbe kapaszkodva kel fel és fogja meg a lapátot nap mint nap" - szól a legújabb közlemény az atlantix.eu-n

Rakonczay Viktória a Borsnak ugyanakkor elmondta, nem tudja, pontosan mikor érkezhet meg férje a céljához.

"Túl vagyok a nehezén, az áprilisi megérkezésére koncentrálok - mondta a Borsnak Viktória. - Persze nem könnyű, főleg, hogy nem tudom a kikötőben várni. A tervek szerint április 10-én érkezik Guadalupe szigetére, de nem tudom, hogy haladt az elmúlt 6 hétben, így ez bizonytalan. Nem merem megvenni a repülőjegyet, mert nem tudnék több hétig várakozni a karibi térségben. A munkámat sem hanyagolhatom el, anyagilag is megterhelő lenne. Várok itthon, és szervezem a hajó hazaszállítását."