Malajziai Nagydíj

Megvolt az erő az első sorhoz a Lotusban - Räikkönen

Kimi Räikkönen, a Lotus Forma-1-es pilótája szerint elég gyors volt ahhoz az autója a Malajziai Nagydíj időmérő edzésén, hogy az első két hely valamelyikén végezzen, de néhány helyen hibázott.

"Az időm csak egy tizeddel volt rosszabb, mint az első háromé és azt az időt mi magunk vesztettük el. Egy-két helyen hibáztam, és egy tökéletes körrel biztosan egy-két tizeddel gyorsabbak lehettünk volna. De az azért nem jön össze gyakran, szóval..." - mondta a korábbi világbajnok finn, aki akkor sem indulhatott volna a mezőny éléről, ha megfutja a megfelelő időt, mivel váltót cseréltek az autójában, ezért öthelyes rajtbüntetést kapott. Így az általa elért ötödik pozíció helyett a tizedikről indulhat.

Räikkönen arról is beszélt, hogy mit vár a vasárnapi versenytől: "Az előttünk lévő autók gyorsak, de szerintem Melbourne-ben (az előző hétvégén - a szerk.) elég jól mentünk a futamon. Pénteken, a szabadedzésen is jó tempónk volt a hosszú etapokon. Sok múlik az első két kanyaron, azokon nehéz lesz egyben túljutni. Ezért lenne jobb előrébb lenni."