Serie A

A Roma elleni küzdelmes győzelemmel melegített a Barca ellen a Milan

Hátrányból fordítva tudta megnyerni a szombati játéknap rangadóját a Serie A-ban a Milan a Roma ellen.

A Milan egyértelműen jobb volt az első félidőben, mint a Roma, az első negyedórában háromszor is odakerült a Farkasok kapuja elé. De csak egy lövés, Ibrahimovic távoli próbálkozása sikerült igazán veszélyesre, Stekelenburgnak a léc alól kellett kiütnie a labdát.

A piros-feketék letámadása nagyon sok gondot okozott a vendégeknek, de a labdaszerzéseik után nem sok volt az összhang a támadók között, Ibrahimovic kissé túlpörögve viselkedett, amikor nem kapta meg társaitól a labdát, rendre reklamált, de amikor hozzá került a játékszer, az említett lövésen kívül nem sokat tudott vele kezdeni.

Zlatan Ibrahimovic örül a győztes góljának a Milan-Roma mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A legkomolyabb Milan-helyzet a szünet előtt El Shaarawyé volt, aki a 41. percben távolról tekert a bal kapufára, a kipattanót pedig Nocerino pontatlanul kotorta Ibrahimovic elé, aki így csak Stekelenburgba tudta belegyötörni a labdát.

A Roma a játékrész hajrájában ébredt, Borini távoli, de felejthető lövése volt az első villanásuk, majd a 44. percben a vezetést is megszerezték. Egy jobb oldali beadás után szögletre pattant volna a játékszer, amit Ambrosini reflexből megpróbált előre rúgni, de De Rossit találta meg, ő rosszul lőtt, de ez épp így lett jó Osvaldónak, aki bekotorta a labdát a hálóba. (0-1)

A szünet után a vendégek kezdtek veszélyesebben, de a hazaiak tudtak egyenlíteni. Ambrosini beadása után De Rossi kezére pattant a labda, a játékvezető büntetőt ítélt, Ibrahimovic pedig belőtte az 53. percben. (1-1)

Ezt követően újra a bajnoki címvédő került fölénybe, főleg az utolsó húsz perc kezdetén, amikor a Roma védelme bizonytalankodni kezdett, így előbb Ibrahimovic ziccerénél kellett nagyot védenie Stelekenburgnak, majd Muntari találta el a felső lécet. Osvaldo pontatlan fejese volt a következő izgalmas jelenet, de végül megszerezte a fordítást jelentő gólt a Milan. Ibrahimovic kapott remek indítást, átemelte a kapust, majd könnyedén lebirkózta az őt utolérő Kjaert és az üres kapuba fejelt. (2-1)

Az újabb találatra komoly helyzettel sem tudott reagálni a Roma, így a piros-feketék nyerték a szombati rangadót, és bármi is lesz a vasárnap esti Juve-Inter vége, legalább 4 pont marad az előnyük a tabella élén. Az egyetlen dolog, ami gondot okozhat a Milannak - főleg a Barcelona elleni BL-párharc előtt -, az Thiago Silva sérülése, a brazil védőt a 10. percben kellett lecserélni.

Serie A
29. forduló
Milan-Roma 2-1 (0-1)
gólszerzők: Ibrahimovic (53. - büntetőből, 79.), illetve Osvaldo (44.)