Sportdiplomácia

A brazilok lepasszolják a 2015-ös Copa Américát?

  • VNA

Sűrűsödő teendőik miatt Brazília lemondana a 2015-ös Copa América megrendezéséről - Chile már alig várja, hogy beugorhasson.

A tervek szerint Brazília lenne a házigazdája a dél-amerikai kontinens következő, 2015-re tervezett tornájának, a Copa Américának. A nagy kiterjedésű ország ugyanakkor szívesen lemondana a rendezésről, különösen azért, mert egy évvel korábban labdarúgó világbajnokságot, egy évvel később pedig nyári olimpiát rendez. Chilei lapinformációk szerint ezt a helyzetet kihasználva a chilei szövetség felajánlotta "segítségét" a braziloknak. A jó ideje meglévő, amúgy ésszerűnek tűnő csere-javaslatuk ügye azok után vett most fordulatot, hogy új vezetése lett a brazil szövetségnek.

A chilei elnök, Sergio Jadue állítólag pénteken brazil kollégáját, a frissen hivatalba iktatott Jose Maria Merint is meggyőzte a csere ésszerűségéről, amely szerint a 2015-ös tornáért cserébe a brazilok majd 2019-ben adhatnánk otthon a Copa Américának, amit az ötszörös világbajnok utoljára 1991-ben rendezhetett meg.