Bundesliga

Wolfsburgban menekülne a kiesés elől a Hamburg

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén Felix Magath együttesének vendége a HSV lesz.

Fink irányíthatja győzelemre a HSV-t - Fotó: AFP

VfL Wolfsburg-Hamburger SV 20:30 hathárom-tipp:1 TV: Eurosport2 (20:00)

A pénteki nyitómeccs mindkét csapata 3-1-es eredményt ért el az előző fordulóban. Nagy különbség, hogy a Farkasok a Nürnberg otthonában tudtak nyerni ilyen arányban, míg a HSV hazai pályán kapott ki a Freiburgtól. Nem kérdés, melyik csapatnak kell jobban a három pont, hiszen a Hamburg mindössze 2 pontra van az osztályozós helytől. Felix Magath, a hazaiak szakvezetője azonban biztos benne, hogy Thorsten Fink csapatának nem lesznek kiesési gondjai.

„Nincs könnyű szezonja a HSV-nek, mégis meggyőződésem, hogy a csapat túl erős ahhoz, hogy kiesést jelentő helyen fejezzék be a szezont. A hamburgiak kemény diónak számítanak, mivel már bizonyították, hogy idegenben különösen jó eredményeket tudnak elérni. Nagyon játékos együttes, amely legutóbb idegenben a Schalke otthonában jobban játszott, mint a hazaiak. Azt hiszem, sokkal jobbak, mint ahogy azt a tabella mutatja” - jegyezte meg a Wolfsburg vezetőedzője.