Premier League

Nasri "bajnoki döntőt" játszana a United ellen április végén

Samir Nasri, a Manchester City Chelsea elleni szerdai rangadóján győztes gólt szerző francia szélsője nem bánná, ha az április 30-án esedékes Manchester United elleni városi derbin dőlne el az angol bajnoki cím.

Kilenc fordulóval a Premier League vége előtt egyetlen pont a különbség a két manchesteri együttes között a United javára a tabella élén, a harmadik helyezett Arsenal pedig a második pozícióban álló City mögött is 14 egységnyire van lemaradva, így már nem nagyon van arra esély, hogy bárki beleszólhat a páros csata végkimenetelébe és így a bajnoki cím kérdésébe sem.

Az angol első osztályban ugyan nem nagyon mehetnek biztosra a kicsik ellen a favoritok sem, de azért a Manchester United sorolása nem tűnik túl nehéznek, a Vörös Ördögöknek a jelenleg nagynak tekinthető csapatok közül már csak a városi riválissal kell megküzdeni a 36., utolsó előtti előtti fordulóban.

Samir Nasri a Manchester City egyik mérkőzésén a Premier League-ben 2011-ben,

Samir Nasri, a Manchester City játékosa is úgy gondolja, hogy az a meccs dönthet a végeredményről, sőt, bízik is abban, hogy az fog: "Remélem, a United megnyeri minden meccsét és mi is megnyerjük mindet, így egy 'döntőt' játszhatunk majd. Nagyszerű lenne a szurkolóknak és nekünk is."

A Citynek is csak Arsenal - és esetleg a Newcastle - elleni meccs tűnik nehéznek a városi derbin kívül a hátralévő fordulókban, de Nasri nem elbizakodott, csak abban biztos, hogy az MU nem fog nagyot botlani: "A United ott lesz a végén. Megvan a tapasztaltuk és a menedzserük, akivel 25 év alatt mindent megnyertek. Mondhatnám, hogy remélem, hogy lesznek még vereségeik, de realistának kell lennünk. De mi is megmutattuk a Chelsea ellen, hogy itt vagyunk és itt is leszünk a hajráig!"