Malajziai Nagydíj

Alonsóék Simoncellire emlékeznek a hétvégén

  • MTI

A tavaly októberben Szepangban elhunyt motorversenyzőre, Marco Simoncellire emlékezik a Forma-1-es Ferrari istálló a hétvégi Malajziai Nagydíjon.

"Mindig is nehéz lesz ezen a pályán versenyezni" - nyilatkozta pénteken Fernando Alonso, az olasz csapat kétszeres világbajnok spanyol pilótája. "Szomorú, hogy az egyik versenyzőtársunk itt veszítette életét. De az a legfontosabb, hogy az egész Ferrari-család és az összes olasz ember megőrzi őt az emlékezetében."

A gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 kcm-es kategóriájának 2008-as győztese a MotoGP malajziai futamának első körében elveszítette uralmát motorja felett, elesett, a mögötte száguldó amerikai Colin Edwards és az olasz Valentino Rossi pedig már nem tudta elkerülni az ütközést, s nekihajtott. A 24 esztendős Simoncellit beszállították a szepangi pálya egészségügyi központjába, de már nem tudtak rajta segíteni.

Alonso és csapattársa, a brazil Felipe Massa, valamint a Ferrari istálló tagjai még csütörtökön összeállt egy fotó erejéig a 11-es kanyarban, ahol a tragédia történt. A két pilóta a boxban használatos táblára a "Sic, mindig velünk leszel" feliratot tette ki, s a Ferrari emblémája mellett az olasz zászló és Simoncelli 58-as rajtszáma is szerepelt rajta.

A Forma-1-es Malajziai Nagydíj - magyar idő szerint - vasárnap 10 órakor rajtol el.