Ferencváros

A költségvetésünk háromszor akkora, mint Muszbek mondja - Kubatov

Kubatov Gábor Muszbek Mihály nyilatkozatára reagált a Facebookon, szerinte most is 130-150 milliót visz el a stadion.

Kubatov Gábor cáfolta Musbek Mihályt

Muszbek Mihály sportközgazdász szerint a három tervezett labdarúgó-stadion – a debreceni, a nemzeti és Üllői úti – felépítése 100-110 milliárd forintba kerülhet, s biztos abban, hogy ezekből kettő meg is valósul 2016-ra.

Az egykori ligaigazgató a Digi Sport pénteki Reggeli Start című magazinműsorában azt mondta: a debreceni aréna megépítésére van a legnagyobb esély, a leginkább kérdésesnek pedig az új FTC-stadion megvalósítását tartja, mert jelenleg sem az építkezés, sem a fenntartás költségeire nem látja a fedezetet.

"Mivel egy stadion fenntartása - és most nem nemzeti stadionról beszélek - évi 120-150 millióba kerül, ez azt jelenti, hogy 20-30 százalékkal kellene megnövelni a Ferencváros labdarúgócsapatának jelenlegi, 500-600 milliós éves költségvetését" - jelentette ki Muszbek, majd hozzátette: nem zárja ki, hogy ezt a plusz pénzt elő tudják teremteni a zöld fehérek.

Kubatov Gábor, a zöld-fehérek elnöke egy szurkolói megkeresés után reagált a közgazdász szavaira a Facebookon.

"A mostani stadion fenntartása is 130-150 millió Ft-ba kerül évente (ezt most is kifizetjük), és az éves költségvetésünk majdnem háromszorosa a közgazdász uram által említettnek" - írta a Ferencváros első embere.