La Liga előzetes

Pályán a Málaga, a Sevilla és az Espanyol

Három találkozó maradt csütörtökre is a spanyol bajnokság hétközi, 28. fordulójából, pályára lép a Sevilla, az Espanyol és a Real Betis is.

Betis - Espanyol 20.00 Tv: sport1 hatharom-tipp:x 

A játéknap talán legizgalmasabb összecsapásának ígérkezik a sevillai és a barcelonai alakulat randevúja. Ugyan a két csapatnak más céljai vannak az idei évre, a megszerezhető három pont égetően szükségeltetne mindkét félnek. A Betis legutóbbi három mérkőzését elveszítette, míg az Espanyol két győztes találkozóval a háta mögött utazott el Andalúziába. Mauricio Pochettino fiai ráadásul igen gólérzékenyek mostanság, hiszen a Vallecanót és a Racingot is magabiztosan intézték el - igaz, mindkét meccset hazai környezetben vívhatták. A Betis otthonában azonban nem egyszerű az élet egyetlen csapatnak sem, jó példa erre a Real Madrid két héttel ezelőtti, emlékezetes mérkőzésre. 

A csütörtöki találkozón mindkét oldalon akadnak neves hiányzók, a hazai csapatból Pepe Mel nem számíthat Alvarezre és Ustariztre, a kollégája pedig Sergio García, Felipe és Albin játéka mellett az eltiltott Verdut is kénytelen lesz nélkülözni. 

A két együttes őszi összecsapását a rutinos Walter Pandiani góljával az Espanyol nyerte.

A képre kattintva élőben is nyomon követheted az eredmény alakulását

Racing Santander - Sevilla 20.00 hatharom-tipp:1 

Ha az előző párosításban azt mondtuk, hogy mindkét csapatnak égető szüksége van a három pontra, akkor az erre a találkozóra még inkább igaz. A Racing január óta nem tudott meccset nyerni, 24 pontjával a kieső, 18. helyen áll, míg a Sevilla csupán a 13. pozíciót foglalja el. Az andalúzok lassan lemondhatnak a nemzetközi szereplést biztosító helyekről, bár egy huszáros hajrával még odaérhetnek az Európa Ligára. Ehhez azonban az kell, hogy zsinórban nyerjék a meccseiket,de  vendégként mindössze kétszer sikerült idén ez az andalúzoknak. A kiesés elöl menekülő csapatok a bajnokság hajrájához érve már minden találkozót élet-halál harcnak élnek meg, jó példa erre a Zaragoza emberfeletti teljesítménye a Valencia ellen. Valami hasonlót várhatunk a Racingtól is, amelyből ugyan hiányzik majd Gullon és Francis, az El Sardineróban így is begyűjthetik a hőn áhított három pontot. 

A képre kattintva élőben is nyomon követheted az eredmény alakulását

Málaga - Rayo Vallecano 22.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:1

Habár Manuel Pellegrini együttesét nyáron alaposan megerősítette a katari tulajdonosi kör, a szezon közben úgy tűnt, ablakon kidobott pénz volt csupán. A kék-fehérek rapszodikus teljesítménye azonban már a múlté, az elmúlt hetekben sorra nyerték a meccseket, ráadásul hétvégén a Bernabéu-ból is elhozták az egyik pontot. A jó szereplés okán máris a BL-selejtezőt érő negyedik hely közelében találták magukat a málagai legények, jelenleg három ponttal előzi meg őket a Levante. Mivel hazai környezetben a Málaga a Barcelona és a Real Madrid mögött a legtöbb pontot gyűjtötte, jó eséllyel az újonc Rayo elleni találkozó után ismét beérik a valenciai meglepetéscsapatot. Érdekes tény azonban, hogy a vendégek otthonuktól távol jóval veszélyesebbek és eredményesebbek, az idegenbeli tabellán ugyanis a negyedik helyen állnak. A formát tekintve is izgalmas rangadóra van kilátás, hiszen amíg a Málaga 10, addig a Vallecano 9 pontot szerzett a legutóbbi öt találkozóján. 

A hiányzók táborában a legnagyobb sztár a hazaiaknál profiskodó Julio Baptista, a "Fenevad" becenévre hallgató támadó mellett Helder Rosário és Juanmi Lopez bajlódik sérüléssel. A vendégeknél mindenki hadra fogható. 

A két csapat őszi találkozóját 2-0-ra a Rayo Vallecano nyerte meg, így van miért visszavágnia a Málagának. 

A képre kattintva élőben is nyomon követheted az eredmény alakulását