Női foci

Női U19-es csapatunk itthon is kikapott a szlovénoktól

Női U19-es válogatottunk második felkészülési mérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett a szlovén csapattól.

Az mlsz.hu tudósítása szerint a keddi, szlovéniai vereség után a két csapat ezúttal a határ másik oldalán, Andráshidán mérkőzött meg egymással. Turtóczki Sándor szövetségi edző a Hargas Annamária - Szabó Réka (Pintér Szonja, 79.), Ferencz Noémi (Nagy Dóra, 46.), Mesterházy Csilla, Kett Veronika - Bucher Bettina (András Franciska, 46.), Horváth Zsófia, Szil Tünde (Gyöngyösi Alexandra, 60.), Németh Loretta (Kókány Regina, 63.), Csiszár Henrietta (Nagy Alexandra, 55.) - Bereczki Orsolya (Mosdóczi Evelin, 46.) összeállításban szerepeltette együttesét.

Az első félóra a szlovénoké volt, a vendégek a 23. és a 25. percben is gólt szereztek, a mieink csak a játékrész végéhez közeledve javultak fel és alakítottak ki helyzeteket. A fordulás után átvettük az irányítást, az 57. percben Mosdóczi Evelin találatával sikerült szépítenünk, s a lehetőségeink alapján nemcsak a döntetlen, hanem a győzelem is benne volt a meccsben. A befejezések azonban rendre pontatlanok voltak, így a lefújásig újabb gól nem született, Szlovénia 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

"Nemcsak eredményben, hanem játékban is előrébb léptünk a keddi mérkőzéshez képest - mondta a meccs után Turtóczki Sándor. - A keretből többen is bizonyították, hogy erősségei lehetnek a válogatottnak, másoknál azonban lehetett látni, hogy még fejlődniük kell a nemzetközi szinthez. Az eredmények tekintetében elmaradtunk a várakozásaimtól, de mindkét mérkőzésnek voltak pozitív periódusai, amikor irányítottuk a játékot, helyzeteket dolgoztunk ki. A második mérkőzésen akár győzelmi esélyeink is lehettek volna, de nagyon sok lehetőséget kihagytunk, főleg a második félidőben. Folytatjuk a munkát, a következő erőfelmérőnk májusban lesz, ekkorra már egy ütőképes, jó csapatot szeretnék a pályán látni."