Női kézilabda

Első komoly feladata előtt Karl Erik Böhn a válogatott élén

Csütörtökön kora este Németország csapatával mérkőzik meg Nyíregyházán a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn. A németek búcsúztatták a mieinket a 2011-es világbajnokság pótselejtezős párharcában, így van miért visszavágni az azóta már Karl Erik Böhn által irányított együttesnek.

Magyarország-Németország
18:15 Sportklub

A 2011 júniusában játszott vb-pótselejtezős párharc keserű emlék a magyar kézilabda-szurkolók számára, hiszen a kettős vereség azt jelentette, hogy a mieink a decemberi világbajnokságon sem vehettek részt, és a nyári olimpiára sem juthatnak már ki. Ezért valószínűleg a csapat tagjai is szeretnének visszavágni, de az ősszel kinevezett szövetségi kapitány, Karl Erik Böhn is átérzi a mérkőzés fontosságát.

"Amióta kapitány vagyok, erre a két összecsapásra készülök, erre gondolok minden nap. A németek ellen a saját játékunkat fogjuk játszani, és csak a győzelem lebeg a szemünk előtt" - írta a kézi.hu-n vezetett blogjában március elején, és azóta is megerősítette már, hogy hazai pályán mindenképp nyerni szeretne a magyar válogatottal a németek ellen.

Karl Erik Böhn a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként 2012-ben.

Az ellenfélnél egyébként van néhány nagy nevű hiányzó. Nincs a keretben a Győr BL-középdöntős ellenfelének, a dán Midtjyllandnak a kapusa, Sabine Englert, a balátlövő Nadine Krause, a szélsők közül pedig Sabrina Richter és Katja Langkeit. Ennek ellenére Heine Jensen szövetségi kapitány reménykedve készül a nyíregyházi mérkőzésre: "Az Európa-bajnokság számunkra kiemelt esemény, így a két pontért utazunk. A magyarok mindent megtesznek majd azért, hogy visszavágjanak a vb-selejtezőn elszenvedett vereségekért. Idegenben különösen nagy nyomás alatt leszünk, de ezt megpróbáljuk elviselni. Csak ilyen nehéz ellenfelek ellen tudunk fejlődni" - idézi őt a handball.hu.

A németek elleni párharc ezúttal az Eb-re való kijutás szempontjából nem annyira fontos, hiszen a szintén a csoportunkban lévő Fehéroroszországot és Azerbajdzsánt kötelező megelőznie a magyar válogatottnak, de a csoportelsőség és a kontinenstorna sorsolásán ezzel járó jobb kiemelés szempontjából azért van jelentősége annak, hogy a csütörtöki és a vasárnap délutáni, németországi találkozók hogy alakulnak.

Az Eb-selejtezős I. csoport állása a 2. forduló után
1. Németország 4 pont (61-35)
2. Magyarország 4 (69-44)
3. Fehéroroszország 0 (44-55)
4. Azerbajdzsán 0 (35-75)
A magyar női kézilabda-válogatott kerete
kapusok: Herr Orsolya (Siófok-Galérius Fürdő), Kiss Éva (Veszprém-Barabás)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC)
jobbátlövők: Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Rédei-Soós Viktória (Hypo Niederösterreich)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC)
beállósok: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Valéria (Zvezda Zvenyigorod), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balátlövők: Bulath Anita (Veszprém-Barabás), Szekeres Klára (ÉTV-Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balszélső: Vincze Melinda (ÉTV-Érd)